Nieuws

Kom de kelders van PermaFungi bezoeken en ontdek de geheimen van de oesterzwammenkweek ! Bij die gelegenheid nemen de mensen van PermaFungi je mee naar het hart van de kelderverdieping van Tour en Taxis. Je zal er de lokalen vinden waar de oesterzwammen gekweekt worden : ze werden op maat ingericht om lokaal en op biologische manier oesterzwammen te kweken.
Er worden in de maanden november en december heel wat interessante vormingen georganiseerd in het kader van de Zadenbib. Staan de volgende al in jouw agenda? Maandag 27 november: workshop 'Thuis composteren' (NL) en maandag 4 december: workshop 'Permacultuur' (NL).
Verwarm je in deze midwintertijd aan onze nocturne! De Jetse Nederlandstalige muziekacademie verwent je met een streep dwarsfluit- en pianomuziek. Laat je verrassen! Wij houden de bib graag voor je open tot 22u.

Ken jij haar ? Nijntje ? Het witte konijntje uit de peuterboeken van Dick Bruna ? De Brusselse bibliotheken en Mercis Publishing (uitgever van het werk van Dick Bruna) organiseren van  4 november tot 30 november in 4 Brusselse Nederlandstalige bibliotheken een expositie over Nijntje en haar vriendinnetje Nina. En dus ook in Jette. Tijdens onze gewone openingsuren kan je Nijntje komen bewonderen. http://www.brusselsebibliotheken.be/nijntje

In het kader van de Zadenbib selecteerden wij twee interessante documentaires: 'Le potager de mon grand-père' op dinsdag 17 oktober om 19u en 'De wereld volgens Monsanto' op vrijdag 27 oktober om 19u. Gratis. Nabeschouwing met een hapje en een drankje. Graag vooraf inschrijven: ddo@jette.irisnet.be