Anderstalige collectie

Iets lezen in het Roemeens? Of in het Engels?

Dat kan! Vanaf 30 november 2019 heeft de bib van Jette behalve een collectie met Engelse boeken voor volwassenen ook een collectie met Roemeense boeken voor jong en oud.

Andere Brusselse bibliotheken hebben ook anderstalige collecties. In het Arabisch, Spaans en Bulgaars. Kijk voor het aanbod op de website van de Brusselse bibliotheken.

Nederlandstalige collectie

Niet alleen zetten we in op een heel hedendaagse collectie, ook voor de klassiekers is er plaats in onze collectie. Dit wil dus zeggen dat zowel onze fictieboeken als onze informatieve collectie heel uitgebreid is.

Roemeense collectie

Een boek lezen in het Roemeens?

Nieuw is in de Nederlandstalige bib van Jette de Roemeense collectie jeugd- en volwassenenboeken en films. Dit kadert in het project "Anderstalige collecties" van de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken, waarbij verschillende bibs een collectie aanbieden in de taal van de grootste niet-Belgische gemeenschap binnen de eigen gemeente.

Engelstalige collectie

Engelse boeken

We hebben naast de Roemeense collectie ook een mooie selectie van Engelstalige literatuur.

Onderaan de pagina vind je een overzicht enkele nieuwe aanwinsten.

Franstalige collectie

Zoek je iets in het Frans?

Raadpleeg dan zeker eens de catalogus van de Franstalige Bibliotheek van Jette (BiblioJette). Deze bevindt zich naast het gebouw van de Nederlandstalige Bibliotheek van Jette, Place Cardinal Mercier, 10 - 1090 Jette. Meer info over BiblioJette kan je terugvinden op www.bibliojette.be.

Kan je het dan niet vinden of zoek je Franstalige dvd's en cd's in de collectie van : probeer dan de catalogus van de Franstalige bibliotheken in Brussel.