Boekstart

Wat is er leuker dan met je baby of peuter in een boekje kijken? Boekjes kijken en lezen vanaf de prilste leeftijd is leuk én nuttig. Daarom is er Boekstart. Boekstart wil ouders én hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger, lezen sneller, rekenen beter, en vinden gemakkelijker hun weg in de maatschappij.

Boekstart zet ouders aan om hun kinderen al vanaf de geboorte in contact te brengen met verhalen, rijmpjes, liedjes en boekenplezier. Boekstart bestaat sinds 2006 in tal van Vlaamse en Brusselse gemeenten dankzij de steun van de Vlaamse overheid en Iedereen Leest, de VGC en de gemeenten.

boekstart_be_logo.jpg

Om de allerjongste Jettenaren zo vroeg mogelijk in contact te brengen met de wondere wereld van het boek stapt de Nederlandstalige Bibliotheek van Jette mee in het project Boekstart van Iedereen Leest. De bibliotheek wil hiermee de allerkleinsten en hun ouders aanzetten om samen boeken te beleven en op ontdekkingstocht te gaan in de jeugdafdeling van de bib.

Kinderen die vroeg kennis maken met boeken blijken later namelijk creatiever en kunnen sneller overweg met rekenen en taal. Bovendien biedt het samen kijken in boeken, benoemen van plaatjes en opzeggen van versjes tot de perfecte quality time tussen ouder en kind.

De gemeente Jette en de Vlaamse overheid trakteren jonge ouders daarom op gratis leuke boekjes. Hiervoor werken we samen met de kinderdagverblijven en het Jetse consultatiebureau van Kind & Gezin.

Wanneer de baby 6 maanden oud is ontvangen de ouders daar een babypakketje.
Wanneer zij of hij 15 maanden oud wordt ontvangen de ouders een bon voor een peutertasje. Dit kunnen zij afhalen in de Nederlandstalige Bibliotheek van Jette.

boekstart_tekening.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over het project Boekstart vind je op www.boekstart.be .
Met vragen kan je terecht aan de infobalie van de bibliotheek, telefonisch via 02 427 76 07 of via e-mail: bibliotheek@jette.irisnet.be

jette_gemeente_bib_logo.jpg