Boek Nederlands

De fluisterman

Alex North (auteur), Ernst De Boer (vertaler), Ankie Klootwijk (vertaler)

De fluisterman

Alex North (auteur), Ernst De Boer (vertaler), Ankie Klootwijk (vertaler)
Genre:
Titel
De fluisterman
Auteur
Alex North
Vertaler
Ernst De Boer Ankie Klootwijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The whisper man
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2019
409 p.
ISBN
9789026346095 (paperback)

Besprekingen

De Fluisterman

Eerste zin. Jake, ik heb je zoveel te vertellen, maar wij hebben het altijd lastig gevonden om met elkaar te praten, hè?

 ****

Wanneer Tom na de dood van zijn vrouw met zijn zoontje Jake naar Featherbank verhuist, is daar net een jongen verdwenen. De zaak doet denken aan de verdwijningen van twintig jaar geleden, toen de beruchte Fluisterman vijf jongens ontvoerde en vermoordde. Politie-inspecteur Amanda Beck werkt samen met Pete Willis die indertijd de Fluisterman oppakte, een meester-manipulator die zijn slachtoffers weglokte door hen aan ramen en deuren toe te fluisteren. In hun nieuwe huis in Featherbank krijgt de in zichzelf gekeerde Jake gezelschap van de jongen onder de vloer en het kleine meisje dat hem een liedje over de Fluisterman leert. Jake ziet immers mensen die er niet meer zijn, maar wanneer hij gefluister aan het raam begint te horen, lijkt hij het volgende slachtoffer van de nieuwe Fluisterman te worden.

Alex North schreef een van de felst gehypete suspensedebuten van het jaar. Zijn gebalde stijl past wonderbaarlijk goed bij dit griezelige maar ook droeve verhaal …Lees verder