Boek Nederlands

De dans van de meeuw

Andrea Camilleri (auteur), Willy Hemelrijk (vertaler)

De dans van de meeuw

Andrea Camilleri (auteur), Willy Hemelrijk (vertaler)
Genre:
Andrea Camilleri (Sicilië, 1925) begon zijn carrière als theaterregisseur. Zo bracht hij onder anderen Beckett en Ionesco op het toneel. Pas op latere leeftijd is hij romans en detectives gaan schrijven.
Van commissaris Montalbano, de Siciliaanse Maigret, zijn in Italië drie miljoen exemplaren verkocht.
DE DANS VAN DE MEEUW is zijn vijftiende Montalbano.


Commissaris M
Titel
De dans van de meeuw
Auteur
Andrea Camilleri
Vertaler
Willy Hemelrijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La danza del gabbiano
Uitgever
Amsterdam: Serena Libri, 2019
262 p.
ISBN
9789076270999 (paperback)

Besprekingen

Een Siciliaanse dodendans

Eten, liefde, maar vooral de almacht van de maffia: Camilleri serveert de vaste ingrediënten.

Nu staat inspecteur Montalbano al niet bekend om zijn goede humeur, maar op deze ochtend is het helemaal bar. Na een slapeloze nacht sleept hij zich uit bed en gaat naar het strand om te zwemmen. Daar valt een meeuw uit de lucht, draait nog een paar rondjes op zijn pootje en sterft. Montalbano wordt niet vrolijker van deze macabere dodendans en gaat naar het bureau. Daar blijkt zijn rechterhand en vriend Fazio te zijn verdwenen.

In de boeken rond Montalbano zitten drie vaste ingedriënten: de liefde, eten en de maffia. In 'De dans van de meeuw' komt Montalbano's geliefde Livia over uit haar woonplaats Milaan voor een kleine vakantie. Montalbano raakt zo van slag van de verdwijning van zijn collega dat hij Livia compleet vergeet. Ze gaat terug naar Milaan en tot zijn grote ellende laat ze een begripvolle brief achter. "Liever had hij scheldkanonnades gehad, beledigingen, verwensingen. Nu liet ze hem juist voelen wat een stuk stront hij was. Was die brief bedoeld om hem no…Lees verder