Een kleine stadje wordt geterroriseerd door een monster dat het op kinderen voorzien heeft en de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt.
Titel
It
Regisseur
Andy Muschietti
Naar het werk van
Stephen King 1947-
Acteur
Jaeden Lieberher Bill Skarsgård
Componist
Benjamin Wallfisch
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
129 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Grieks
EAN
5051888232262

Besprekingen

Horrorfilm van Andy Muschietti (Mama) naar het boek* uit 1986 van Stephen King met in de hoofdrol Bill Skarsgård (Hemlock Grove; Simple Simon). In de zomer van 1989 verdwijnen op mysterieuze wijze verschillende mensen in het stadje Derry, Maine. Een groepje kinderen die zichzelf 'The Losers' Club' noemen werken samen om het wezen te bestrijden, dat vaak de vorm aanneemt van clown Pennywise. Het boek werd eerder verfilmd als miniserie in 1990. De recensenten geven 2 of 3 sterren. Coen van Zwol (NRC 5-9-'17) noemt het 'een fantasieloze kopie van de miniserie' die maar matig werkt. Maricke Nieuwdorp (Algemeen Dagblad 7-9-'17) daarentegen schrijft: '(...) De mix van angstaanjagende momenten, afgewisseld door droogkomische scènes en fijn vriendschapsdrama, blijft anno nu wederom staan. De casting van de jongeren, die we volgen in de zomer van 1989, is opmerkelijk. Het is namelijk net alsof die koppies écht uit die tijd komen. Een fijne retro-griezel kortom, waarin moed en medemenselijkheid…Lees verder

Over Andy Muschietti

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mourad Asap

Andrés (Andy) Muschietti (Vicente López (Buenos Aires), 26 augustus 1973) is een Argentijns filmregisseur en scenarioschrijver.

Muschietti is van Italiaanse afkomst en werd in 1973 in Argentinië geboren. Na ongeveer tien jaar in Barcelona te hebben gewoond en enkele reclamespotjes te hebben geregisseerd, belandt hij dankzij de interesse van Guillermo del Toro in 2013 in Hollywood met de horrorfilm Mama, die hij regisseerde en schreef met zijn zus Bárbara Muschietti en Neil Cross. De film, gebaseerd op een drie minuten durende korte film van hem in 2008 en kost 15 miljoen dollar, heeft een brutowinst van in totaal 146 miljoen dollar.

In 2015, na het vertrek van Cary Fukunaga, werd hij gekozen om de film It te regisseren, een nieuwe bewerking, na de miniserie uit 1990, van de originele roman van Stephen King. In 2019 werd hij aangekondigd als de nieuwe regisseur van de film The Flash, onderdeel van het DC Extended Universe.

Lees verder op Wikipedia