Boek Nederlands

Hier is alles veilig : roman

Hier is alles veilig : roman

Genre:
Titel
Hier is alles veilig : roman
Auteur
Anneleen Van Offel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2020
237 p.
ISBN
9789048853014 (paperback)

Besprekingen

Nuance zoeken in een verscheurd Israël

In haar debuutroman Hier is alles veilig poogt Anneleen Van Offel diep door te dringen in de Israëlische samenleving. De expeditie van een moeder naar het verleden van haar stiefzoon weekt pas laat betrokkenheid los.

Met trompetgeschal binnengehaald bij uitgeverij Lebowski. Een duwtje in de rug van Lize Spit en Jeroen Olyslaegers. Veel geroezemoes op de sociale media. Na acht jaar labeur aan dit debuut zoemt de buzz deerlijk in het rond. Anneleen Van Offel (28) schept zonder gêne verwachtingen over Hier is alles veilig, waarvoor ze ettelijke malen Israël bezocht en ter plekke een rist eersterangsgetuigen sprak, van rabbijnen tot militairen.

"Ik werk in de schimmige wereld van de nuance, met personages die goed noch slecht, maar in de eerste plaats mensen zijn", zo kondigde Van Offel vier jaar geleden haar opzet aan in een tekst voor het Brusselse cultuurhuis deBuren. Toen vroeg ze zich nog hardop af of ze "niet beter een essay zou schrijven": "Iets wat echt scherp is, iets wat discussie uitlokt over slachtoffers en daders, over perceptie van goed en kwaad."

Uiteindelijk mondde haar zoektocht toch uit in een roman, die ze al op haar 20ste aanvatte. Vroege versies mikte z…Lees verder