Boek
Nederlands

Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren

Ben Baarda (auteur), Greetje Sieders (illustrator)
+1
Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren
×
Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren

Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren

Hoe maak je met kinderen of jongeren op kindvriendelijke wijze moeilijke onderwerpen bespreekbaar? Hoe krijg je informatie van ze over henzelf en hun leefomgeving? Inspiratie voor tientallen praktische en creatieve werkvormen, voorbeelden en technieken.
Titel
Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren
Auteur
Ben Baarda
Illustrator
Greetje Sieders
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij SWP, © 2022
95 p. : ill.
ISBN
9789088509292 (paperback)

Besprekingen

Hoe maak je met kinderen of jongeren op kindvriendelijke wijze moeilijke onderwerpen bespreekbaar? En hoe krijg je informatie van ze over henzelf en hun leefomgeving? Dit boek biedt ter inspiratie hiervoor tientallen praktische en creatieve werkvormen, voorbeelden en technieken. Deze krijgen nog extra gezicht door de illustraties in het boek, die eveneens goed aansluiten bij de doelgroepen. In de bijlagen is verder nog aanvullende informatie te vinden, zoals een link naar alle genoemde websites en een overzicht van de communicatietechniek die je per doel en leeftijd van kinderen en jongeren kunt gebruiken. Een informatief boek met veel praktische handvatten.

Over Ben Baarda

Dirk Benjamin (Ben) Baarda (1947) is een Nederlands psycholoog en methodoloog, en is vooral bekend van zijn boek Basisboek Methoden en Technieken uit 1990, dat hij samen met Martijn de Goede schreef.

Biografie

Baarda studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Rijksuniversiteit Leiden, en promoveerde in 1988 in Utrecht onder Evert Joost Zwaan op het proefschrift Schoolprestaties van kinderen van werkloze vaders.

Baarda werkt vanaf 1971 als klinisch psycholoog op de Universiteit Utrecht op de afdeling van prof. Martinus J. Langeveld en doceerde hier onder andere het vak statistiek. Hiernaast startte hij in 1990 een eigen organisatie en adviesbureau KIDpartners op, mede om trainingen en adviezen te geven over het omgaan met kinderen en jongeren. Deze trainingsmaatschap runt hij samen met de pedagoog Dr. Karel J. Mulderij. Tevens gaf hij samen met Martijn de Goede methoden en statistiektraining…Lees verder op Wikipedia