Boek
Nederlands

Losgeld

Chris Bradford (auteur), Karin Pijl (vertaler)
+1
Losgeld
×
Losgeld Losgeld
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Connor Reeves is een buddyguard. Hij moet een rijke tweeling beschermen als zij op vakantie zijn. Maar hun jacht wordt door piraten overmand en voor losgeld vastgehouden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Losgeld
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Karin Pijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ransom
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2016
357 p.
ISBN
9789000349036 (paperback)

Besprekingen

Connor Reeves is een buddyguard, een tiener die rijke leeftijdsgenoten moet beschermen. Hij valt niet op, maar is getraind voor extreme situaties. Dat is precies waar hij in dit tweede deel uit de serie 'Bodyguard'* in terechtkomt wanneer hij een rijke tweeling moet beschermen. Als zij op vakantie zijn, wordt hun jacht door piraten overmand en voor losgeld vastgehouden. Schrijver Bradford maakte furore met zijn serie 'The Young Samurai'. In dit boek neemt hij de tijd om zijn personages uit te werken en de speciale training op te voeren. Dat verhoogt het realisme, maar zorgt ervoor dat pas de laatste 150 pagina’s echt spannend worden. Het is aan zijn schrijfstijl te danken dat de lezer het toch al die tijd volhoudt. Zodra het spannend begint te worden, wordt het realisme soms geweld aangedaan, maar tegen die tijd maakt dat weinig meer uit. De achtbaanrit is begonnen. Het laatste deel van het verhaal heeft dan ook meer weg van een volwassen thriller met een tiener in de hoofdrol met vee…Lees verder

Bodyguard. Losgeld

Dit is het tweede deel uit de reeks Bodyguard. Connor, een veertienjarige kickbokser, krijgt al snel na zijn geslaagde eerste opdracht een volgende taak als bodyguard. Hij wordt ingeschakeld om de tweeling Emily en Chloe, dochters van de mediamagnaat Maddox Sterling, te beschermen. Ze gaan met een luxe motorjacht op vakantie naar de Seychellen. Connor krijgt hulp van Ling, een meisje uit z'n team. De tweeling wil genieten van hun vakantie: ze willen dansen, naar feestjes gaan, zonnebaden, shoppen ... Ze maken het Connor en Ling niet gemakkelijk. Connor en Ling zijn heel aandachtig en reageren snel op elke onverwachte gebeurtenis. Op de Indische Oceaan, ver van de bewoonde wereld, wordt hun schip echter gekaapt door Somalische piraten. Emily wordt gegijzeld en de kapers eisen losgeld. Ling wordt uitgeschakeld waardoor Connor er helemaal alleen voor staat. Gelukkig kan hij gebruikmaken van allerlei technologieën. Maar of dit volstaat om de gijzeling tot een goed einde te brengen, is …Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan een andere reeks.

Bibliografie