Boek
Nederlands
Het team van een Brusselse politiecommissaris wordt geconfronteerd met twee schijnbaar ongerelateerde maar gruwelijke moorden. De zaak verandert als er foto’s van de slachtoffers in de pers verschijnen die alleen de dader kan hebben gemaakt.
Titel
Wraak!
Auteur
Christian De Coninck
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Wraak
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2022
307 p.
ISBN
9789089244994 (paperback)

Besprekingen

Een detective over een Brusselse seriemoordenaar. Als in een Brusselse kerk het lichaam wordt gevonden van een pastoor die op gruwelijke wijze is vermoord, staat het team van commissaris Goris voor een raadsel. Het mysterie wordt nog groter wanneer niet veel later een slager op een nog afschuwelijkere manier van het leven wordt beroofd. Er lijkt geen verband tussen beide slachtoffers, maar dat verandert wanneer er foto's van de slachtoffers in de pers verschijnen die alleen de dader kan hebben gemaakt. Heeft Goris te maken met een sadistische seriemoordenaar, of zit hier nog iets anders achter? ‘Wraak!’ is vlot en zeer toegankelijk geschreven. Let op: niet voor tere zieltjes vanwege de expliciete scènes. Christian De Coninck (1960) is schrijver en voormalig commissaris en woordvoerder bij de Politie Brussel Hoofdstad. Hij schreef meerdere boeken*.

Over Christian De Coninck

Christian De Coninck (Brussel, 23 juli 1960) is in België bekend als politiefunctionaris en auteur van misdaadromans. Hij groeide op in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg waar de bakkerij van zijn ouders stond.

Politie

Volgde de humaniora aan het Heilig-Hartcollege (Ganshoren). Na zijn studies werd hij aangeworven bij de gemeentelijke politie van Brussel, waar hij op zesentwintigjarige leeftijd promoveerde als adjunct-politiecommissaris. Hij werkte als wachtofficier, wijkofficier, diensthoofd van de territoriale veiligheid en lokale recherche, verbindingsofficier bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken om op 1 januari 2000 aangesteld te worden als woordvoerder.

Auteur

In 2005 kluisterde een ziekte hem aan het ziekbed. Hij maakte van de gedwongen rust gebruik om een drie politieromans te schrijven: "De Praagse Connectie", "Het Octopuscomplex" en "Het Boemerangprincipe". Ui…Lees verder op Wikipedia

Suggesties