Boek Nederlands

Ufo's bestaan gewoon : een wetenschappelijke visie

Coen Vermeeren (auteur)

Ufo's bestaan gewoon : een wetenschappelijke visie

Coen Vermeeren (auteur)
Wetenschappelijk overzicht van de geschiedenis van ufo's vanaf ca. 1950.
Onderwerp
Ufo's
Titel
Ufo's bestaan gewoon : een wetenschappelijke visie
Auteur
Coen Vermeeren
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Ankh-Hermes, 2013
202 p., [16] p. pl. : ill.
ISBN
9789020208993 (paperback)

Besprekingen

In Ufo's bestaan gewoon tracht lucht- en ruimtevaartingenieur Coen Vermeeren met een zo objectief mogelijke blik te kijken naar wat geweten is over ufo’s.
In het eerste hoofdstuk komen getrainde waarnemers (zoals piloten, meteorologen, luchtverkeersleiders, militairen en astronauten aan het woord. Bijzondere aandacht gaat naar het neerstorten van een 'vliegende schotel' met buitenaardse wezens aan boord in het Amerikaanse Roswell in 1947. Vervolgens vertelt de auteur wat verschillende astronauten en Amerikaanse en Russische piloten meemaakten tijdens hun ruimtevluchten en nadien meedeelden in interviews.
Een tweede hoofdstuk is gewijd aan wat de Amerikaanse presidenten wisten over ufo’s. Inlichtingendiensten spelen hierin een belangrijke rol. Merkwaardig is dat Vermeeren vermeldt dat meerdere van deze presidenten een ufo-ervaring hadden.
Twee hoofdstukken zijn gewijd aan respectievelijk doofpotoperaties (cover-ups) en het beletten of het bemoeilijken van h…Lees verder
Ufo’s (unidentified flying objects, ongeïdentificeerde vliegende objecten) vormen al zestig jaar lang een beladen dossier. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het aantal waarnemingen van ufo’s dramatisch gestegen. In de Verenigde Staten wordt strikte geheimhouding gepraktiseerd; in andere landen heerst grotere openheid. De auteur, lucht- en ruimtevaartingenieur, verbonden aan de TU Delft is terzake deskundig. Op wetenschappelijke wijze geeft hij inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van ufo’s van de laatste zestig jaar. Van de neergestorte ufo in Roswell, New Mexico in 1947 naar de vliegende driehoeken in België in de jaren negentig van de 20e eeuw. Van de gemanipuleerde rapporten van de Amerikaanse overheid naar de duizenden waarnemingen van ufo’s door duizenden getrainde waarnemers, zoals piloten en astronomen. De hypothese dat de ufo’s afkomstig zijn van buiten de aarde is het meest valide, aldus de auteur. Tijd voor onbevooroordeeld wetenschappelijk onderzoek! Voor het Nederlands…Lees verder