Boek
Nederlands

De complete kronieken van Narnia

C.S. Lewis (auteur), Pauline Baynes (illustrator), Madeleine Van den Bovenkamp-Gordeau (vertaler)
Sfeervolle tweekolomsuitgave met alle zeven delen van de inmiddels klassieke Engelse fantasysaga (1950-1956). Met de originele, nu ingekleurde Narnia-illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Bevat
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De complete kronieken van Narnia
Auteur
C.S. Lewis
Illustrator
Pauline Baynes
Vertaler
Madeleine Van den Bovenkamp-Gordeau
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The chronicles of Narnia
Uitgever
[Utrecht]: Callenbach, 2019
523 p. : ill.
ISBN
9789026622021 (hardback)

Besprekingen

Mooie, rijk geïllustreerde, sfeervolle tweekolomsuitgave met alle zeven delen van de inmiddels klassieke Engelse fantasysaga (1950-1956). 'Het neefje van de tovenaar', hier als deel een opgenomen, is een in de Victoriaanse tijd spelend verhaal waarin twee buurkinderen via een toveroom in een magische wereld terechtkomen, allerlei avonturen beleven en de leeuw Aslan ontmoeten. Het is het voorspel voor de andere zes verhalen waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog vier naar het platteland geëvacueerde kinderen via een kleerkast in het magische land Narnia terechtkomen en daar samen met de leeuw Aslan (de echte koning van Narnia) de strijd aanbinden met de boosaardige Witte Heks. Kleurrijke, avontuurlijke en spannende verhalen waarin de Britse auteur (1898-1963) christelijke, fantasy- en ridderelementen verwerkte. De wat ouderwets aandoende, maar mooie, originele Narnia-illustraties, nu ingekleurd, van Pauline Baynes vullen de verhalen uitstekend aan. Met inleiding van Lewis' stiefzoon. Ee…Lees verder

Over C.S. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door "Genvessel"

Clive Staples Lewis, beter bekend als C.S. Lewis, (Belfast, 29 november 1898 – Oxford, 22 november 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en christelijk apologeet.

Inleiding

Lewis, door intimi ook wel Jack Lewis genoemd, werd vooral bekend door zijn door het christendom geïnspireerde boeken, zowel fictie als apologetische en filosofische verhandelingen. Een van zijn bekendste werken is The Screwtape Letters (Nederlandse titel: Brieven uit de Hel) uit 1942, waarin hij op originele wijze christenen tracht te waarschuwen voor het geloofsondermijnende werk van de duivel. Toch is Lewis nog meer bekend gebleven om zijn kinderboeken over het magische land Narnia, waar hij overigens dezelfde boodschap in heeft verwerkt. Deze boeken zijn in Engelstalige landen algemeen bekend en worden, mede door de diverse verfilmingen ervan, tegenwoordig ook veel in anderstalige landen gelezen.

Lees verder op Wikipedia