De reis van het drakenschip

C.S. Lewis (auteur), Pauline Baynes (illustrator)
+1
De reis van het drakenschip
×
De reis van het drakenschip De reis van het drakenschip
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Lucy, Edmund en hun neefje Justus komen via een schilderij in de logeerkamer weer in het land Narnia terecht. Ze helpen hun vriend Caspian met zijn zoektocht naar zeven verdwenen ridders. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De reis van het drakenschip
Auteur
C.S. Lewis
Illustrator
Pauline Baynes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The voyage of the Dawn Treader
Uitgever
[Kampen]:: Callenbach, 2005
206 p. : ill.
ISBN
90-266-1060-2

Andere formaten:

Besprekingen

Vijfde deel uit de serie 'De Kronieken van Narnia'*. Lucy, Edmund en hun neef Eustaas beleven spannende avonturen in Narnia als ze plotseling op het schip De Dageraad van hun vriend, koning Caspian terechtkomen. Samen met hem en zijn bemanning gaan ze op zoek naar zeven verdwenen vrienden van zijn vader. Duidelijk lettertype, korte zinnen, overzichtelijke bladspiegel, getitelde en genummerde hoofdstukken. Deze uitgave bevat de kleine oorspronkelijke zwart-witillustraties, die verdeeld zijn tussen de tekst en deze goed aanvullen; de moderne vertaling van de jaren '80 is gebleven. Kinderen zullen de christelijke symboliek in de tekst, de leeuw Aslan (Jezus) die telkens opduikt als er hulp nodig is, er nauwelijks uithalen; voor hen is het een sprookjesachtig verhaal. De schrijver is soms hinderlijk aanwezig. Het mooie omslag is kleurig met een paars-groene tekening en felle belettering. Voor de jeugd vanaf ca. 10 jaar die van sprookjesachtige verhalen houdt.

Over C.S. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door "Genvessel"

Clive Staples Lewis, beter bekend als C.S. Lewis, (Belfast, 29 november 1898 – Oxford, 22 november 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en christelijk apologeet.

Inleiding

Lewis, door intimi ook wel Jack Lewis genoemd, werd vooral bekend door zijn door het christendom geïnspireerde boeken, zowel fictie als apologetische en filosofische verhandelingen. Een van zijn bekendste werken is The Screwtape Letters (Nederlandse titel: Brieven uit de Hel) uit 1942, waarin hij op originele wijze christenen tracht te waarschuwen voor het geloofsondermijnende werk van de duivel. Toch is Lewis nog meer bekend gebleven om zijn kinderboeken over het magische land Narnia, waar hij overigens dezelfde boodschap in heeft verwerkt. Deze boeken zijn in Engelstalige landen algemeen bekend en worden, mede door de diverse verfilmingen ervan, tegenwoordig ook veel in anderstalige landen gelezen.

Lees verder op Wikipedia