Luisterboek
Nederlands

De reis van het drakenschip

C.S. Lewis (auteur), Job Schuring (verteller)
+1
De reis van het drakenschip
×
De reis van het drakenschip De reis van het drakenschip
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lucy, Edmund en hun neefje Eustaas beleven allerlei spannende en geheimzinnige avonturen in het land Narnia, wanneer ze op zoek zijn naar de verloren vrienden van koning Caspians vader. Vanaf ca. 10 jaar
Titel
De reis van het drakenschip
Auteur
C.S. Lewis
Verteller
Job Schuring
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The voyage of the Dawn Treader
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2010
5 cd's
Speelduur
5,5 u.
ISBN
9789047609285

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door schrijver en zanger Job Schuring. Vijfde deel uit de boekenserie 'De Kronieken van Narnia'. Lucy, Edmund en hun neef Eustaas beleven spannende avonturen in Narnia als ze plotseling op het schip De Dageraad van hun vriend, koning Caspian terechtkomen. Samen met hem en zijn bemanning gaan ze op zoek naar zeven verdwenen vrienden van zijn vader. Kinderen zullen de christelijke symboliek in de tekst, de leeuw Aslan (Jezus) die telkens opduikt als er hulp nodig is, er nauwelijks uithalen; voor hen is het een sprookjesachtig verhaal. De schrijver is soms hinderlijk aanwezig. Voor de jeugd vanaf ca. 10 jaar die van sprookjesachtige verhalen houdt.

Over C.S. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door "Genvessel"

Clive Staples Lewis, beter bekend als C.S. Lewis, (Belfast, 29 november 1898 – Oxford, 22 november 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en christelijk apologeet.

Inleiding

Lewis, door intimi ook wel Jack Lewis genoemd, werd vooral bekend door zijn door het christendom geïnspireerde boeken, zowel fictie als apologetische en filosofische verhandelingen. Een van zijn bekendste werken is The Screwtape Letters (Nederlandse titel: Brieven uit de Hel) uit 1942, waarin hij op originele wijze christenen tracht te waarschuwen voor het geloofsondermijnende werk van de duivel. Toch is Lewis nog meer bekend gebleven om zijn kinderboeken over het magische land Narnia, waar hij overigens dezelfde boodschap in heeft verwerkt. Deze boeken zijn in Engelstalige landen algemeen bekend en worden, mede door de diverse verfilmingen ervan, tegenwoordig ook veel in anderstalige landen gelezen.

Lees verder op Wikipedia