Boek
Nederlands

Het laatste gevecht

C.S. Lewis (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Na hun dood door een treinongeluk worden twee kinderen verenigd met koning Aslan om voor eeuwig aan een nieuw onbekend avontuur te beginnen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het laatste gevecht
Auteur
C.S. Lewis
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last battle
Uitgever
Amsterdam: Leopold, © 1993
162 p. : ill.
ISBN
90-258-3969-X

Besprekingen

Wanneer de sluwe, zelfzuchtige aap Draaier een leeuwenhuid vindt, krijgt hij een gruwelijk idee. Hij manipuleert de domme ezel Puzzel zo dat die de leeuwenhuid aantrekt en zich voordoet als de Grote Leeuw Aslan. De vele sprekende dieren die Aslan nog nooit gezien hebben, volgen de bevelen van Draaier op, zelfs als die steeds slechter en wreder worden. Tirian, de koning van Narnia, trekt op onderzoek uit en ontsnapt slechts op het nippertje aan de dood. Draaier heeft de hulp ingeroepen van Calormeners, de aartsvijanden van Narnia. Maar als de nood hoog is, duiken Jill en Eustaas even onverwacht als altijd op in Narnia. Met de moed der wanhoop gaan ze het gevecht aan met de Calormeners die heel Narnia onder hun voogdij proberen te plaatsen. De praktijken van de valse Aslan zorgen ervoor dat heel wat inwoners van Narnia hun geloof in de Grote Leeuw verliezen. En dit doet de Narnianen die trouw zijn gebleven aan Aslan, nog het meeste pijn. Uiteindelijk maken Tirian, de kinderen en vele an…Lees verder
‘De eindstrijd’ is het zevende deel in de sprookjesreeks ‘De Kronieken van Narnia*’. Jill en Justus komen onverwacht weer in Narnia en worden herenigd met de leeuw Aslan. Maar Slinks, de sluwe aap, deelt met een replica van Aslan zijn eigen, wrede bevelen uit die door veel dieren opgevolgd worden. Tirian, de nieuwe koning van Narnia, moet ingrijpen om de vrede te bewaren in het koninkrijk. Pieter, Edmond en Lucy helpen Jill en Justus in de strijd om de toekomst van Narnia. C.S. Lewis (Belfast, 1898 - Oxford, 1963) was o.a. schrijver, theoloog, academisch docent en hoogleraar. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk werd in meer dan veertig landen uitgegeven.‘De eindstrijd’ werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1956. Het boek betreft een nieuwe vertaling van Imme Dros. Een eerdere vertaling werd uitgegeven met de titel 'Het laatste gevecht’. In spannende, meeslepende stijl geschreven en geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Over C.S. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door "Genvessel"

Clive Staples Lewis, beter bekend als C.S. Lewis, (Belfast, 29 november 1898 – Oxford, 22 november 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en christelijk apologeet.

Inleiding

Lewis, door intimi ook wel Jack Lewis genoemd, werd vooral bekend door zijn door het christendom geïnspireerde boeken, zowel fictie als apologetische en filosofische verhandelingen. Een van zijn bekendste werken is The Screwtape Letters (Nederlandse titel: Brieven uit de Hel) uit 1942, waarin hij op originele wijze christenen tracht te waarschuwen voor het geloofsondermijnende werk van de duivel. Toch is Lewis nog meer bekend gebleven om zijn kinderboeken over het magische land Narnia, waar hij overigens dezelfde boodschap in heeft verwerkt. Deze boeken zijn in Engelstalige landen algemeen bekend en worden, mede door de diverse verfilmingen ervan, tegenwoordig ook veel in anderstalige landen gelezen.

Lees verder op Wikipedia