Boek
Nederlands

Oom tovenaar

Ook verschenen als Het neefje van de tovenaar

C.S. Lewis (auteur), Imme Dros (vertaler)
+1
Oom tovenaar
×
Oom tovenaar Oom tovenaar

Oom tovenaar

Ook verschenen als Het neefje van de tovenaar

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Polly en Digory komen door toedoen van Digory's oom, een tovenaar, terecht in verschillende werelden. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Oom tovenaar
Ook verschenen als
Het neefje van de tovenaar
Auteur
C.S. Lewis
Vertaler
Imme Dros
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The magician's nephew
Uitgever
Utrecht: KokBoekencentrum Uitgevers, 2022 | Andere uitgaves
143 p.
ISBN
9789026625510 (hardback)

Besprekingen

Eerste deel van 'De kronieken van Narnia'* waarin Digory met zijn buurmeisje Polly een geheime gang in huis ontdekt en uiteindelijk in het land Narnia belandt, waarin de leeuw Aslan de belangrijkste figuur is. Hoewel het christelijk-allegorische karakter van de boeken onmiskenbaar is, is het zo weinig nadrukkelijk aanwezig dat kinderen de boeken als mooi, spannend en geestig zullen ervaren. Indertijd (1950) geschreven door een hoogleraar in de Engelse literatuur die de kunst van een goed en boeiend verhaal vertellen beheerste. Goede schrijfstijl, beeldend taalgebruik en levendige dialogen. Na de slechte bewerkingen uit de jaren '50 is uitgeverij Leopold in de jaren '80 begonnen met nieuwe uitstekende vertalingen. Deze vertalingen doen eer aan de schrijver en recht aan de historische betekenis van de boeken. De vele, oorspronkelijke zwart-witillustraties in deze druk ogen nu wat gedateerd (kledij). Verzorgde, gebonden uitgave met een aantrekkelijke, geheimzinnige omslagillustratie in b…Lees verder

Over C.S. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door "Genvessel"

Clive Staples Lewis, beter bekend als C.S. Lewis, (Belfast, 29 november 1898 – Oxford, 22 november 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en christelijk apologeet.

Inleiding

Lewis, door intimi ook wel Jack Lewis genoemd, werd vooral bekend door zijn door het christendom geïnspireerde boeken, zowel fictie als apologetische en filosofische verhandelingen. Een van zijn bekendste werken is The Screwtape Letters (Nederlandse titel: Brieven uit de Hel) uit 1942, waarin hij op originele wijze christenen tracht te waarschuwen voor het geloofsondermijnende werk van de duivel. Toch is Lewis nog meer bekend gebleven om zijn kinderboeken over het magische land Narnia, waar hij overigens dezelfde boodschap in heeft verwerkt. Deze boeken zijn in Engelstalige landen algemeen bekend en worden, mede door de diverse verfilmingen ervan, tegenwoordig ook veel in anderstalige landen gelezen.

Lees verder op Wikipedia