Dwarsligger
Nederlands
Twee privé-detectives gaan, na het uitvoeren van een redelijk eenvoudige opdracht, door met hun onderzoek waardoor hun leven in gevaar komt.
Titel
Slapende honden
Auteur
Dennis Lehane
Vertaler
Hugo Kuipers Nienke Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A drink before the war
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2011
495 p. ; 12 cm
ISBN
9789049800819 (paperback)

Besprekingen

Thrillerdebuut uit 1994 waarin de auteur zijn vaste private eye-duo uit Boston, Patrick Kenzie en Angela Gennaro introduceert. Drie machtige politici bieden Kenzie en Gennaro een flinke som geld voor een schijnbaar eenvoudige opdracht: het vinden van de spoorloos verdwenen zwarte schoonmaakster Jenna Angeline die vertrouwelijke documenten zou hebben gestolen. Kenzie en Gennaro komen er al gauw achter dat er heel iets anders aan de hand is. Het duo krijgt te maken met een bendeoorlog, corruptie, prostitutie, chantage en moord. Ook hun excentrieke en gewelddadige vriend Bubba speelt een rol. Goed geschreven, sfeervolle harde thriller vol actie, humor, spanning, rake dialogen en maatschappijkritiek tussen de regels door. Dennis Lehane wordt samen met George P. Pelecanos, Michael Connelly en Ian Rankin gerekend tot de 'nouveau-noir'-auteurs die het oude hardboiled private eye-genre van o.a. Dashiell Hammett en Raymond Chandler nieuw leven hebben ingeblazen. Hij won met dit debuut de Shamu…Lees verder

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia

Suggesties