Een rechercheur raakt compleet in de greep van een misdrijf waarbij de enige zekerheid is dat die heeft plaats gevonden in de nacht van de 12de.
Onderwerp
Politie
Titel
La nuit du 12
Regisseur
Dominik Moll
Acteur
Bastien Bouillon Bouli Lanners
Taal
Frans
Uitgever
O'Brother, [2023]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
114 min.
Aantekening
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld Gebaseerd op de roman van Pauline Guéna
EAN
5051083188227

Besprekingen

De rechercheur en teamleider Yohan buigt zich over de moordzaak van Clara. Het wordt een onderzoek dat hem helemaal in de greep houdt en waarvoor hij samenwerkt met Marceau. Er zijn slechts twee zekerheden: er is geen gebrek aan verdachten en de moord vond plaats in de nacht van de twaalfde. De film is gebaseerd op een roman van Pauline Guéna. IMDb-score: 7.1/10.

Over Dominik Moll

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Yann Caradec from Paris, France

Dominik Moll (Bühl, 7 mei 1962) is een Franse filmregisseur en scenarioschrijver. Hij heeft onder meer zeven langspeelfilms op zijn naam staan, waaronder de meermaals bekroonde thriller Harry, un ami qui vous veut du bien (2000).

Leven en werk

Afkomst, opleiding en korte filmregisseur

De vader van Moll was een Duitser, zijn moeder een Française. Hij groeide op in Baden-Baden. Als jongen droomde hij ervan dierendocumentaires te draaien. Hij vertrok naar de Verenigde Staten om er te studeren aan de City University of New York (CUNY). Hij verwezenlijkte er in 1983 The Blanket, zijn eerste korte film, naar een verhaal van Charles Bukowski. Hij ging daarna naar Frankrijk om zijn studies in Parijs voort te zetten aan het Institut des hautes études cinématographiques (IDHEC, in 1988…Lees verder op Wikipedia