Boek
Nederlands

Wanhoop

Eva Burgers (auteur)
+1
Wanhoop
×
Wanhoop Wanhoop
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Olivia (17) wordt bedreigd. Zelfs als ze een tijdje naar Parijs gaat, houden de berichtjes niet op. Heeft haar ex Roan iets met deze dreigementen te maken? Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Parijs
Titel
Wanhoop
Auteur
Eva Burgers
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Fontein Jeugd, © 2019
239 p.
ISBN
9789026148224 (hardback)

Besprekingen

Olivia (17) vindt dat haar vriendje Roan te dicht op haar huid zit. Ze besluit daarom een pauze in te lassen in hun relatie. Ook heeft ze geen studieplannen. In plaats daarvan gaat ze naar Parijs om daar in het huis van haar tante te wonen en een baantje te zoeken bij een boekhandel. Voor ze vertrekt krijgt ze bedreigende berichten en wordt er een onthoofde kip in haar tuin gevonden. Ze meldt dit bij de politie, waarna een proces-verbaal wordt opgemaakt. De politie is ondertussen bezig met een aantal moordzaken. Rechercheur Christiaan ontdekt een connectie tussen de slachtoffers en Roan. Hebben de moordzaken en de dreigementen naar Olivia een verband? Aan alles in het verhaal kun je merken dat auteur Eva Burgess niet alleen rechercheur is geweest, maar ook voor televisie werkt. Haar met actie gevulde thriller-detective leest als een trein. Eerder schreef ze o.a. 'Fataal' en 'Complot'* voor dezelfde doelgroep. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Eva Burgers

Eva Burgers (Voorburg, 30 juni 1969) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en boeken voor volwassenen.

Levensloop

Burgers groeide op in Noordwijkerhout. Ze was jarenlang werkzaam bij de politie, aanvankelijk in de uniformdienst en vervolgens vijftien jaar als rechercheur op de afdeling Zware Criminaliteit. Het dagelijks recherchewerk werd een inspiratiebron voor haar jeugdboeken. Haar boek Wanhoop (2019) was genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2020.

Naast schrijfster is Burgers ook bedenker van televisieformats. Voor RTL4 bedacht zij Kroongetuige, een misdaadspel waarin tien kandidaten een moord in Zweden moesten oplossen.

Bibliografie

  • Hij is van Mij! (2011)
  • Vrij Zijn! (2012)
  • Flashback (2014)
  • Stille Getuige (2014)
  • De Strijd om de Macht (2015)
  • Tot de Dood Ons Scheidt…Lees verder op Wikipedia