Boek
Nederlands

Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen

Geert-Jan Roebers (auteur), Pieter Fannes (illustrator)
+1
Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen
×
Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen

Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Leer alles over dieren- en plantensoorten in Nederland en Belgie͏̈. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Planten, Natuur, Dieren
Titel
Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen
Auteur
Geert-Jan Roebers
Illustrator
Pieter Fannes
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2022
152 p. : ill.
ISBN
9789025773632 (hardback)

Besprekingen

Een informatief en vermakelijk boek om kinderen te helpen de planten en dieren van Nederland en België te leren kennen. De natuur heeft zo veel te bieden, maar soms is het lastig om dieren en planten te herkennen. In deze 'canon van de natuur' leert Geert-Jan Roebers kinderen aanstekelijk en to the point hoe ze de meest in het wild voorkomende planten en dieren van Nederland en België kunnen herkennen. Met grappige natuurweetjes, tips en trucs, zodat ze ze nooit meer vergeten. ’Soortenschat’ is rijk aan natuurgetrouwe, treffende én informatieve kleurenillustraties van Pieter Fannes, met korte beschrijvingen in heldere, aanstekelijke en vrolijke taal. Geert-Jan Roebers (1961) is een Nederlands bioloog, columnist en schrijver. Hij werkte onder andere bij het WNF als hoofdredacteur van het jeugdblad TamTam en was eindredacteur bij de school-tv-serie Nieuws uit de Natuur. Voor alle natuurliefhebbers vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

Over Geert-Jan Roebers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Renate Reitler Fotografie

Geert-Jan Roebers (Oostkapelle, 29 mei 1961) is een Nederlands bioloog, columnist en schrijver.

Biografie

Jeugd en opleiding

Roebers werd geboren in het Zeeuwse Oostkapelle en groeide op in Middelburg. Hij volgde daar het gymnasium aan de Stedelijke Scholengemeenschap. Hierna studeerde hij biologie aan de Universiteit Utrecht.

Loopbaan

Roebers ging in 1988 aan de slag bij het Wereld Natuur Fonds. Hij werkte daar als educatief bioloog en persvoorlichter. Hierna begon hij zijn eigen bureau voor redactie en communicatie en werkte daarnaast ook als eindredacteur van onder andere de tv-programma's Nieuws? Uit de natuur!, De Buitendienst en Studio Snugger. Ook houdt hij zich veel bezig met het uitsterven van bepaalde plant- en diersoorten. Later begon hij ook als schrijver. Hij debuteerde in 2006 met zijn boek Kraaienbende…Lees verder op Wikipedia