Boek
Nederlands

Bungelend aan een staartje

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Detective en uitgever Geronimo Stilton (ik-figuur) gaat na een vreemd telefoontje van professor Volt naar de Himalaya. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Bungelend aan een staartje
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Ci tengo alla pelliccia, io !
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018 | Andere uitgaven
118 p. : ill.
ISBN
9789085925019 (hardback)

Besprekingen

Zoals de andere boeken in deze reeks speelt het verhaal zich in de muizenwereld af. De uitgeversfamilie Stilton beleeft weer een avontuur en daarvan geeft Geronimo Stilton het verslag.

In dit boek krijgt Geronimo een oproep van professor Ampère Volt om hem dringend zijn dagboek te bezorgen. De professor is bij de Yeti's, en Geronimo vertrekt samen met drie andere familieleden. Ze hopen met een schitterende primeur over het bestaan van de Yeti's weer te keren. Toch is het alleen Geronimo die de Yeti ziet en de anderen geloven hem niet. Daarbovenop moet hij dan nog voor zich houden wat hij weet, want hij gaf de professor daarover zijn erewoord. Toevallig ontdekt Geronimo een mammoet uit de prehistorie, die in het ijs bewaard blijkt. Zo kunnen ze toch terug met een 'superprimeur' voor hun krant 'De Wakkere Muis'.

De technieken die voor de lay-out van de andere boekjes gebruikt werden, vind je ook hier terug: spelen met kleur, lettertypes en heel wat illustraties. Dit versne…Lees verder
Geronimo krijgt een vaag telefoontje van zijn vriend professor Volt. Hij moet naar het Himalayagebergte komen, omdat er gevaar dreigt en er iets is met een yeti. Samen met zus Thea, neef Klem en neefje Benjamin gaat Geronimo op zoek naar de professor. Tijdens de beklimming van het gebergte ontmoet Geronimo een yeti, maar niemand gelooft hem. Wat wil de yeti van Geronimo? Deel over de bekende muis, dit keer vormgegeven als samenleesboek. Tussen de voorgelezen tekst staat op elke pagina een afbeelding van Benjamin met daarnaast twee tot vijf zinnetjes in een ander lettertype om zelf te lezen. Deze zijn geschreven in grotendeels éénlettergrepige woorden, zonder hoofdletters, maar met alle leestekens. De levendige opmaak in de bekende Stiltonstijl bevat veel illustraties en gekleurde woorden en zinnen in verschillende lettertypen. Voor en achter in het boek staan kijkplaten van redactie van De wakkere muis en het muizeneiland. Hoewel het aandeel 'zelf lezen' gering is, zullen de Stiltonfa…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties