Boek
Nederlands

Een berg op pootjes

Geronimo Stilton (auteur), Flavio Ferron (illustrator), Giuseppe Facciotto (illustrator)
Geronimo Stilton vertrekt met ontdekkingsmuis Tasmuis naar de IJzige Vlakte om het geheim van de wandelende berg te ontrafelen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Oertijd
Titel
Een berg op pootjes
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Flavio Ferron Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Per mille mammut, mi si gela la coda!
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
123 p. : ill.
ISBN
9789085922438 (hardback)

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton vertrekt met ontdekkingsmuis Tasmuis naar de IJzige Vlakte om daar te proberen het geheim van de door Tasmuis ontdekte wandelende berg te ontrafelen. Geronimo en zijn vrienden raken daar echter betrokken bij een strijd tussen de verschrikkelijke sneeuwberen en de zachtmoedige eskimuizen. Maar dan schiet onverwacht de berg te hulp. Ook in dit vijfde deel uit de reeks 'Oerknagers' zijn alle hoofdrollen weggelegd voor dieren en wordt het verhaal verteld vanuit de ik-figuur Geronimo. De lay-out in deze reeks is opvallend: verschillende lettertypes in grootte en vormgeving, woordgrapjes, veel illustraties en extra (kleurige) pagina’s met illustraties en informatie over personen/gebeurtenissen uit het verhaal dat overigens vrij melig en voorspelbaar is. Maar Geronimo Stilton is een merk dat al geruime tijd gebruikt wordt in tientallen boeken rondom deze populaire muis en er zijn liefhebbers zat. De doelgroep is jong: voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties