Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het kasteel van de 100 verhalen

Geronimo Stilton (auteur), Alessandro Muscillo (illustrator), Christian Aliprandi (illustrator)
Geronimo gaat op zoek naar het verborgen kasteel van Willem de Knager en zijn onbekende geliefde. Na een spannende zoektocht door vele doornstruiken met rozen vindt hij het kasteel. Maar wat staat hem binnen te wachten? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Kastelen
Titel
Het kasteel van de 100 verhalen
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Alessandro Muscillo Christian Aliprandi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il castello delle 100 storie
Parallelle titel
Het kasteel van de honderd verhalen
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2015
117 p. : ill.
ISBN
9789085922933 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het eerste deel uit de ‘Groene Reeks’ over de populaire Geronimo Stilton, de hoofdredacteur van uitgeverij De wakkere muis. Geronimo. In dit deel gaat Geronimo met zijn neef Klem en zus Thea op zoek naar een verborgen kasteel. Daar hebben Willem de Knager en zijn onbekende geliefde gewoond. Na een zoektocht door vele dorenstruiken met rozen ontdekken ze het kasteel, vinden ze honderd sleutels en na het openen van honderd kamers de naam van de onbekende vrouw. Ook in dit deel veel muizenissige woordgrapjes en een aantrekkelijke lay-out met verschillende lettertypes in diverse kleuren. Tussen de hoofdstukken door zijn pagina’s met een doolhof, gerechten met rozen, puzzels en moppen opgenomen. Op het aantrekkelijke omslag met de titel en Geronimo in foliedruk staat hij afgebeeld met een grote sleutelbos. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties