Boek
Nederlands

Hoe vang je een mummie?

Geronimo Stilton (auteur), Antonio Campo (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Er wordt een geheimzinnige sarcofaag bezorgd op kasteel Schedelslot. Grap en Grol Duistermuis maken hem open. Dat hadden ze beter niet kunnen doen... Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Hoe vang je een mummie?
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Antonio Campo
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il ballo della mummia dispettosa
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2015
119 p. : ill.
ISBN
9789085923176 (hardback)

Besprekingen

Als Grap en Grol Duistermuis hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en de bezorgde sarcofaag tóch openen, zetten ze hiermee een wervelend avontuur in beweging. De mummie die met het openen tot leven is gebracht, blijkt een Egyptische prinses te zijn die bazig is, er met de lijkkoets vandoor gaat en een spoor van vernieling achterlaat. En nu – hoe vang je een mummie? In een oud boek staat dat de prinses verliefd moet worden, om dan alles te doen wat haar geliefde wil. Er zit niets anders op dan dat Geronimo zich verkleedt als een fiere farao die uiteindelijk de prinses ‘verleidt’ met een Egyptische dans… Vierde deel in de Groene reeks (zes delen per kleur, met uitleg over gebruikte spreekwoorden en gezegden). Vertelling en lay-out in herkenbare Geronimo-stijl: vol fantasie, veelkleurig, verschillende lettertypes, ‘muizige’ grapjes en grote en kleine humoristische prenten. Stevige, handzame uitgave die door een veelheid aan prikkels en uitnodigingen lezen tot een waar leesfeest maak…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties