Boek
Nederlands

Missie Piraat

Geronimo Stilton (auteur), Ivan Bigarella (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Geronimo schiet professor Wanrok te hulp. Ze gebruiken de tijdmachine om een aapje terug te brengen naar het eiland Mauritius in de zeventiende eeuw. Maar dan crasht de tijdmachine en belanden ze tussen de gevaarlijke piraten. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Missie Piraat / tekst Geronimo Stilton ; illustraties Ivan Bigarella [e.a.] ; vertaling Loes Randazzo
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Missione pirati
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2020
316 p. : ill.
ISBN
9789085925491 (hardback)

Besprekingen

Samen met Benjamin, Keetje en Duifje gaat Geronimo Stilton op avontuur in de Botanix. Dat is de nieuwe tijdmachine van professor Wanrok. De professor heeft hun hulp nodig. Samen brengen ze een verdwaald aapje terug naar het eiland Mauritius in de zeventiende eeuw. Maar daar crasht hun tijdmachine en komen ze terecht tussen gevaarlijke piraten. Vlot leesbaar verhaal vanuit de ik-vorm, vanuit het perspectief van Geronimo. De tekst is gedrukt in een groot, zwart lettertype met veel woorden in kleur. Af en toe zijn woorden in een uniek lettertype dat bij het woord past (kaasblokjes met kaasletters, bibliotheek in boeken), wat het geheel speels doet overkomen. De gekleurde illustraties variëren net zo speels - soms klein, soms paginavullend - en staan naast en door de tekst verspreid. De tekst wordt af en toe onderbroken voor wat informatie over personages of historische feitjes. In het boek zijn ook vier puzzeltjes waarvan de antwoorden achterin te vinden zijn. Hardcover editie met stofom…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties