Boek
Nederlands

Muizen in de Melkweg

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Geronimo Stiltonox (ik-persoon) is gezagvoerder van een enorm ruimteschip. De ruimtemuizen vinden een vreemde bol. Het is een schatkaart! Kunnen ze de schat vinden? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
AVI 6
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Muizen in de Melkweg
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Il mistero del pianeta sommerso
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
123 p. : ill.
ISBN
9789463375917 (hardback)

Besprekingen

Een buitenaards avontuur in de muizenwereld van Geronimo Stilton, over ruimtevaart en een verborgen schat. Kapitein Stilspok staat aan het hoofd van een ruimteschip vol muizen. Ze gaan met zijn allen een dagje naar het ruimtestrand, waar ze een mysterieuze bol vinden die weleens een schatkaart zou kunnen zijn! Ondanks hun angst voor de donkere ruimtezee, gaan ze op zoek naar de schat en komen ze een groep boze ruimtekatten tegen die ook op de schat uit is. Wat nu? In een vlotte stijl en met veel humor geschreven. Met speelse typografie en grappige kleurenillustraties in de bekende Stilton-stijl. AVI-niveau M5. Vanaf ca. 8 jaar. Geronimo Stilton (1958) is het pseudoniem van de bedenker van de ‘Geronimo’-serie, de Italiaanse jeugdauteur Elisabetta Dami. De avonturen van Geronimo worden inmiddels bedacht door een team van schrijvers en tekenaars.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia