Boek
Nederlands

Retourtje Olympus

Geronimo Stilton (auteur), Ivan Bigarella (illustrator), Danilo Loizedda (illustrator)
Cupido, de god van de liefde, heeft de nieuwe tijdmachine van professor Wanrok gebruikt en nu wordt iedereen zomaar verliefd. Geronimo Stilton en zijn vrienden moeten hem terugbrengen naar de Olympus. Dat is gi-ga-gevaarlijk! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Retourtje Olympus
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella Danilo Loizedda Alessandro Muscillo
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Missione Olimpo
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
315 p. : ill.
ISBN
9789059249653 (hardback)

Besprekingen

Geronimo Stilton verheugt zich op een heerlijk ontbijt samen met Benjamin, Keetje en zus Thea bij een pas geopende banketbakkerij in Rokford, maar er ontstaat chaos: iedereen wordt zomaar verliefd! Aartsvijandin Ratja Ratmuis wordt zelfs verliefd op Geronimo. Het blijkt dat Cupido, de god van de liefde, de nieuwe tijdmachine van professor Wanrok heeft gebruikt. Er zit niets anders op voor Geronimo dan Cupido terug te brengen en samen met Benjamin, Keetje en Thea stapt hij in de tijdmachine. De Olympus is echter streng verboden voor stervelingen. Alleen als de vrienden vier zware proeven doorstaan, mogen ze terug naar hun eigen wereld. De vlot lezende tekst bevat soms moeilijke woorden en is geïllustreerd met veel grappige kleurenillustraties van wisselend formaat. Het grootste deel van de tekst is gedrukt in een duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten gebruikt in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en let…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties