Boek
Nederlands

Klein wit visje heeft veel vriendjes

+1
Klein wit visje heeft veel vriendjes
×
Klein wit visje heeft veel vriendjes Klein wit visje heeft veel vriendjes

Klein wit visje heeft veel vriendjes

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Klein wit visje heeft veel vriendjes met wie hij allerlei leuke spelletjes doet: verstoppertje met krabbetje, bellen blazen met inktvis en neuze neuze met wit slakje. Prentenboek met kleurrijke collages op een zwarte achtergrond. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Klein wit visje heeft veel vriendjes
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[20] p. : ill.
ISBN
9789044827378 (hardback)

Besprekingen

Schrijver/illustrator Guido Van Genechten heeft al veel kinderen aan zich verbonden met prentenboeken over onder meer het muisje Max en Rikki, het konijn met het slappe oor. In de serie over Klein wit visje, waarvan dit het vijfde deel is, laat hij ook hier weer zien dat hij een goed inlevingsvermogen heeft in de denk- en leefwereld van peuters. In dit grote vierkante prentenboek gaat het kleine witte visje samen met zijn onderwatervriendjes lekker spelen. Met inktvis gaat hij bellen blazen en met de familie zeester speelt hij treintje. De tekeningen die allemaal dubbele pagina's beslaan zijn voornamelijk uitgeknipte papiervormen, met verf ingekleurd in heldere kleuren, geplakt tegen een zwarte achtergrond. Ze laten de onderwaterwereld op een duidelijke manier tot leven komen. De dieren zijn eenvoudig en duidelijk weergegeven en de in schreefloze, speelse letters gedrukte tekst geeft precies weer wat er te zien is. De namen van de spelletjes zijn steeds vetgedrukt. Dit prentenboek nod…Lees verder

Klein wit visje heeft veel vriendjes

Twaalf jaar geleden introduceerde Guido van Genechten ‘Klein wit visje’ in de prentenboekenwereld. Dit figuurtje is intussen immens populair. De verhalen zijn kort en eenvoudig en voor peuters goed inleefbaar. Toch zijn het vooral de illustraties die scoren. Van Genechten plaatst het kleine witte visje en de andere kleurrijke zeedieren op een gitzwarte achtergrond, en dat geeft een betoverend effect. Dat is ook het geval in dit nieuwe avontuur, waarin de allerkleinsten te weten komen wat de favoriete spelletjes van klein wit visje en zijn vriendjes zijn. Op de rug van Schildpad mag hij paardje rijden en met Goudvisje speelt hij tikkertje. Samen met de familie Zeester speelt klein wit visje treintje. Krabbetje roept net iets te vroeg Kiekeboe bij het verstoppertje spelen, maar dat is niet erg. Met wit Slakje doet hij neuze neuze. Dat vinden ze allebei reuzeleuk, en dat merk je ook aan de illustratie. Heel begrijpelijk dat deze aantrekkelijke prent ook op de voorplaat staat. Dit snoe…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max