Boek
Nederlands

Mijn papa heeft een staart

+1
Mijn papa heeft een staart
×
Mijn papa heeft een staart Mijn papa heeft een staart

Mijn papa heeft een staart

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De kleine krokodil Isabella ontdekt dat haar papa een staart heeft, waar je van alles mee kunt doen: varen, sturen en rechtop lopen. Zo’n staart wil Isabella ook wel! Zal ze nu al die dingen zelf kunnen doen? Prentenboek met vriendelijke, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Papa, Krokodillen
Titel
Mijn papa heeft een staart
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044840346 (hardback)

Besprekingen

Isabella, een kleine krokodil, is erg nieuwsgierig. Ze vraagt aan haar vader wat dat gekke stukje groen is dat aan de achterkant van zijn lijf bungelt. Papa vertelt vol trots dat dat zijn staart is. Daarmee kun je sturen. Ze gaan te water en varen naar links en naar rechts. Isabelle concludeert dat papa de beste boot is waarmee ze gevaren heeft. Na zeshonderd meter varen is de brandstof op en moet er gerust worden. Nadat ze uitgerust zijn, geeft papa aan dat je door die staart ook rechtop kunt lopen. Dan wil Isabella zelf ook zo’n staart. Uiteraard fikst vader dat meteen. Vertederend prentenboek over de warme relatie tussen vader en dochter. De tekst is beperkt tot enkele regels. Het zijn vooral de illustraties die in het oog springen. Vader en dochter krokodil zwieren in groentinten over de spreads tegen een verkleurende achtergrond, meekleurend met het tijdstip van de dag. Grappige details – o.a. het matrozenpetje van Isabella dat vader op één oog draagt tijdens zijn slaapje – zorg…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max