Boek
Nederlands

Superbeesje is al onderweg

+1
Superbeesje is al onderweg
×
Superbeesje is al onderweg Superbeesje is al onderweg

Superbeesje is al onderweg

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een dier in nood? Voor superbeesje is geen probleem te groot! Met een paar supermegakrachtige turbo-redmiddelen is het kleine beestje steeds paraat om waar en wanneer dan ook hulp te bieden aan dieren in nood.
Titel
Superbeesje is al onderweg
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023
[24] p. : ill.
ISBN
9789044851915 (hardback)

Besprekingen

Wanneer dieren in nood zijn, helpt Superbeesje – een soort kruising tussen een lieveheersbeestje en een raket – hen uit hun misère. Via zijn internationale ontvanger hoort hij elke roep om hulp en zet hij zijn arsenaal aan ongelooflijke hulpmiddelen in, zoals de 'machtige knopentrekker' of de 'onwaarschijnlijke turboduwer'. Groot formaat prentenboek van de auteur van vele prentenboeken, waaronder de 'Wiebelbillenboogie'* (Prentenboek van het Jaar 2010). Op de eerste schutbladen wordt afgeteld van 10 naar 1 in steeds groter wordende cijfers en de titelpagina's tonen Superbeesjes’ lanceerplatform hoog in de wolken. Op de achterste schutbladen vliegt Superbeesje naar een nieuwe nachtelijke missie. Elke prent, in gemengde techniek (voornamelijk krijt, gouache en collage), vult een dubbele pagina. De korte tekst van meestal twee regels staat in de prent in een groot schreefloos lettertype, waarbij de omschrijvingen van Superbeesjes' hulpmiddelen steeds zijn gedrukt in een vette krulletter,…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max