Boek
Roemeens
Titel
Femeia la 1000°C
Auteur
Hallgrímur Helgason
Vertaler
Ioana Miruna Voiculescu
Taal
Roemeens
Oorspr. taal
Ijslands
Oorspr. titel
Konan við 1000°
Uitgever
Bucureşti: Editura Art, 2019
538 p.
ISBN
9786067106480 (paperback)

Andere talen:

Over Hallgrímur Helgason

CC BY-SA 2.0 de - Foto van/door Hans Weingartz:http://www.Hans-Weingartz.de;

Hallgrímur Helgason (Reykjavik, 18 februari 1959) is een IJslandse schrijver en schilder.

Zijn debuutroman Hella verscheen in 1990, maar hij is vooral bekend geworden door het boek 101 Reykjavík dat ook verfilmd is.

Bibliografie

  • Hella (1990)
  • Þetta er allt að koma (1994)
  • 101 Reykjavík (1996)
  • Ljóðmæli 1978-1998 (1998)
  • Höfundur Íslands (2001)
  • Herra alheimur (2003)
  • Best of Grim (2004)
  • Rokland (2005)
Lees verder op Wikipedia