Boek
Nederlands

Spuit Elf kan het zelf

+1
Spuit Elf kan het zelf
×
Spuit Elf kan het zelf Spuit Elf kan het zelf

Spuit Elf kan het zelf

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een brandweerolifantje wil helpen, maar de brandweerolifanten nemen hem steeds het gevaarlijke werk uit handen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Spuit Elf kan het zelf / tekst en illustraties Harmen van Straaten
Auteur
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789025883751 (hardback)

Besprekingen

Een lief prentenboekverhaal over het jonge brandweerolifantje Spuit Elf. Hij woont met tien stoere grote olifanten in de brandweerkazerne. Hij helpt graag maar elke keer nemen de grote olifanten hem het werk uit handen. Zo krijgt hij de kans niet om te laten zien wat hij kan. Met korte heldere teksten en speelse verhalende aquarel-achtige illustraties. Harmen van Straaten (Arnhem, 1961) is schrijver en illustrator. Hij heeft meerdere boeken over brandweerolifant Spuit Elf* geschreven. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Harmen van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia