Boek
Nederlands

De eekhoorn legt een ei en andere fabels

Janneke Schotveld (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
De eekhoorn legt een ei en andere fabels
×
De eekhoorn legt een ei en andere fabels De eekhoorn legt een ei en andere fabels

De eekhoorn legt een ei en andere fabels

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kunnen kraaien zingen? Mag je liegen om je liefje voor je te winnen? Vijftien dierenverhalen, deels gebaseerd op bekende fabels, worden op eigentijdse wijze en met veel grapjes verteld. Ze gaan over o.a. echte vrienden, anders zijn, vrijheid en roddels. Met kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titel
De eekhoorn legt een ei en andere fabels
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2021
68 p. : ill.
ISBN
9789000376346 (hardback)

Besprekingen

Bundel met vijftien dierenverhalen, voor een deel gebaseerd op klassieke fabels. Haas denkt veel vrienden te hebben, in ieder geval via Fabelbabbel, maar als hij griep heeft, geven die vrienden geen gehoor en is het buurman mol die voor hem zorgt. De moraal van het verhaal: ’Een goede buur is beter dan een online vriend.’ Gregorius de krekel luistert in de zomer naar Bach en Beyoncé, maar vergeet voedsel voor de winter te verzamelen. Als hij dan in de winter aanklopt bij de bever krijgt hij geen gehoor en loopt het slecht met hem af. In alle fabels zijn moderne elementen verwerkt, waardoor zij extra humoristisch worden. Enkele personages komen in meerdere verhalen voor. Sommige dierenverhalen hebben zelfs een duidelijk politieke associatie, zoals in de fabel waarin de mieren de schuld krijgen van de grimmige sfeer in het bos. De verhalen, die zich heerlijk laten (voor)lezen, hebben steeds, zoals het hoort, een duidelijke moraal, maar die ligt er niet dik bovenop. Ze sporen wel tot nad…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties