Boek
Nederlands

Wat doet Jul : een rondje spookhuis of meteen naar huis?

Jolanda Horsten (auteur), Ann De Bode (illustrator)
+1
Wat doet Jul : een rondje spookhuis of meteen naar huis?
×
Wat doet Jul : een rondje spookhuis of meteen naar huis? Wat doet Jul : een rondje spookhuis of meteen naar huis?

Wat doet Jul : een rondje spookhuis of meteen naar huis?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als Jip op de kermis Jul ontmoet, vraagt ze of hij mee wil in het spookhuis van haar ouders. Durft Jul mee of vraagt hij of Jip bij hem wil spelen? Grappig verhaal dat halverwege verder gaat in twee delen, die je los van elkaar kunt lezen, op halve bladzijden. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Kermis
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Wat doet Jul : een rondje spookhuis of meteen naar huis?
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Uitgeverij Zwijsen, 2021
43 p. : ill.
ISBN
9789048738618 (hardback)

Besprekingen

De ouders van Jip hebben een spookhuis op de kermis. Als de kermis wordt opgebouwd, maakt Jip op het plein kennis met Jul die nieuwsgierig rondloopt. Ze vertelt Jul over alle attracties. Dan vraagt ze of hij vrijdag met haar mee wil gaan in het spookhuis. Zal Jul met Jip mee durven gaan? Dan kiest hij voor een spannend avontuur. Of vindt hij het spookhuis eng en vraagt hij of Jip bij hem wil spelen? Dan volgt een logeerpartij met heel veel dieren. Op het moment dat Jul moet kiezen, biedt een knip in het glanzende dikke papier letterlijk de mogelijkheid om te kiezen hoe het verhaal verder loopt. De bovenste en de onderste helft zijn daarna onafhankelijk van elkaar te lezen. Misschien dat niet elke onervaren lezer het zomaar meteen zal snappen, maar eenmaal uitgevonden zal het wel verrassend werken. Op het aantrekkelijke omslag is het al te zien door een schaar en een stippellijn, die boven een spannend (skelet en spook) en onder een minder spannend (dieren en bloemen) verhaal voorspelt…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties