Boek
Nederlands

De mond gesnoerd

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Een brandweerman en een rechercheur werken samen bij een onderzoek naar brandstichting waarbij steeds een lijk wordt gevonden.
Titel
De mond gesnoerd
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Silent scream
Editie
3
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2012 | Andere uitgaven
495 p.
ISBN
9789026132421 (paperback)

Besprekingen

In De mond gesnoerd stichten vier studenten brand in een leegstaand gebouw. Wanneer het vuur in alle hevigheid woedt, zien ze echter een radeloos meisje op de ramen bonken, maar het is te laat om haar nog te redden. In paniek vluchten de studenten weg en proberen ze de draad van hun leven weer op te nemen. Enige tijd later krijgt een van hen echter een video waarop hun daden te zien zijn en ze beseffen dat iemand getuige was van hun brandstichting. Het is nu zaak de rangen gesloten te houden en niet in paniek te geraken, maar de afperser houdt hen stevig in zijn greep en dwingt hen nog enkele branden aan te steken. De vier studenten denken dat het telkens om een leegstaand gebouw gaat, maar in de assen wordt elke keer een lijk gevonden. De brandweer en de politie moeten nauw met elkaar samenwerken om de gebeurtenissen te ontrafelen. Daardoor komt rechercheur Olivia Sutherland weer in contact met brandweerman David Hunt, de man die haar twee jaar geleden versierde op het huwelij…Lees verder
Nadat vier studenten brand hebben gesticht in een leegstaand gebouw in de stad Minneapolis (VS), zien ze tot hun schrik op de bovenste etage een meisje in paniek op het raam staan bonzen. Ze kunnen haar niet meer redden en denken dat niemand hen heeft gezien. Maar dat is niet zo, er is een getuige die video-opnames heeft gemaakt. Rechercheur Olivia Sutherland wordt op de zaak gezet en krijgt hulp van brandweerman David Hunter, op wie ze verliefd was tot hij iets heel doms zei, waarna zij vertrok. Al gauw ontdekken ze een verband tussen deze brandstichting en de zaak van een man die studenten afperst en tot steeds grotere misdaden dwingt. In deze vijfde (goed) in het Nederlands vertaalde thriller van de vroegere scheikundelerares uit Florida spelen rechercheur Sutherland en brandweerman Hunter weer een rol. Het verhaal is actueel (o.a. hacken internet), is spannend, heeft een gecompliceerde, goed opgebouwde plot waarin Olivia’s relatie met David veel aandacht krijgt, met veel nieuwe we…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia