Boek
Nederlands

Moord voor mij

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Een vrouwelijke officier van justitie, die zelf in haar jeugd is verkracht door een groep jongens, werkt aan een zaak met vijf vermoorde meisjes.
Titel
Moord voor mij
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kill for me
Editie
2
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2010
477 p.
ISBN
9789026127472 (paperback)

Besprekingen

Als in de Amerikaanse staat Georgia vijf meisjes zijn vermoord en een op het nippertje overleeft, leidt het onderzoek al gauw naar vrouwenhandel via internetchatrooms. De zaak heeft raakvlakken met het geweldsdelict waarvan assistent-officier van justitie Susannah Vartanian vroeger tweemaal slachtoffer is geweest en ze wil er dan ook alles aan doen de zaak op te lossen. Met rechercheur Luke Papadopoulos, collega van haar broer Daniel, ontdekt ze dat de vrouwenhandel zich afspeelt via een zeer complex, uitgekookt systeem waarvan ook hoge mensen uit ambtenarij en politie deel uitmaken. Langzaam groeit er een hechte band tussen Susannah en Luke, die beiden veel hebben meegemaakt. Deze derde thriller van de vroegere scheikundelerares uit Florida is min of meer een vervolg op haar tweede ‘Schreeuw voor mij’*, maar kan zelfstandig gelezen worden. Het heel actuele verhaal wordt in vlot tempo met korte scènes verteld, is spannend en heeft een zeer gecompliceerde, goed opgebouwde plot die de l…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia