Boek
Nederlands

Sterf voor mij

Karen Rose (auteur)
Een rechercheur roept de hulp in van een archeologe bij het onderzoek naar een groot aantal moorden door een moordenaar die zijn inspiratie vindt in martelingen uit het verleden.
Titel
Sterf voor mij
Auteur
Karen Rose 1964-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Die for me
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2008
480 p.
ISBN
9789026124983

Besprekingen

Archeologe Sophie Johannsen heeft tijdelijk werk bij een museum in Philadelphia dat haar niet bevalt; ze is blij als ze via haar tante, die patholoog-anatoom is, door de politie wordt ingeschakeld. Rechercheur Vito Ciccotelli heeft met zijn mensen het lijk van een vrouw gevonden en vermoedt dat in de bevroren grond meer doden begraven zijn. Met elektronica ontdekt Sophie inderdaad dat er nog meer graven zijn. De dader blijkt niet alleen middeleeuwse martelpraktijken te hanteren, zodat de op Sophie verliefde Vito haar hulp opnieuw vraagt, maar heeft ook toegang tot zeer geavanceerde computerapparatuur en computergames. Deze eerste van drie romantische detectiveromans over rechercheur Vito Ciccotelli van de vroegere scheikundelerares uit Florida wordt gevolgd door ‘Scream for me’ en ‘Come to me’. Het actuele, spannende verhaal is goed opgebouwd, ondanks een iets te lang uitgesponnen plot, waarin het gevaar van computerspellen goed is verwerkt en de ontknoping verrassend is. Redelijke ve…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia