Boek
Nederlands

Een drieling

Karina Schaapman (auteur), Eddo Hartmann (fotograaf), Ton Bouwer (fotograaf)

Een drieling

Karina Schaapman (auteur), Eddo Hartmann (fotograaf), Ton Bouwer (fotograaf)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kleine Sofie is bijna jarig. Julia maakt slingers en Sam bakt een taart. Hardkartonnen prentenboek met gedetailleerde kleurenfoto's. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Een drieling / concept en tekst Karina Schaapman ; met foto's van Eddo Hartmann & Ton Bouwer
Auteur
Karina Schaapman
Fotograaf
Eddo Hartmann Ton Bouwer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2014
[16] p. : ill.
ISBN
9789047614098 (hardback)

Besprekingen

Pakketje van twee hardkartonnen boekjes over het Muizenhuis. In 'De drieling' heeft Sam er twee broertjes en een zusje bij. Samen met Julia helpt hij ze verzorgen. In 'Verjaardag' is kleine Sofie bijna jarig. Julia maakt slingers en Sam bakt een taart. Op de dag van het feest is de kamer mooi versierd. De verhaaltjes bestaan uit zes of zeven kleine hoofdstukjes van twee naast elkaar gelegen pagina's. De illustraties beslaan ruim anderhalve pagina. De tekst staat links of rechts van de illustratie in een smalle witte kolom. Zoals vaker bij de Muizenhuisboeken laat de tekst te wensen over: abrupte eindes en vlak taalgebruik. De illustraties zijn kleurenfoto's waarop de schattige knuffelmuisjes veelal te zien zijn in zelfgemaakte, wat nostalgisch ingerichte kamertjes. De verschillende settings zijn met veel zorg en aandacht samengesteld, ze zijn rijkelijk gedecoreerd en minutieus uitgewerkt. Er valt iedere keer weer wat nieuws te ontdekken. Herkenbare situaties uit het dagelijks leven wo…Lees verder

Over Karina Schaapman

Karina Content (schrijversnaam Karina Schaapman) (Leiden, 6 juni 1960) is een Nederlands politica en schrijfster. Ze publiceerde een boek over haar jeugd en een boek over een strijd die ze tegen de gemeente Amsterdam voerde over het onderwijsniveau van de school van haar kinderen. Namens de Partij van de Arbeid was ze van 2002 tot 2008 gemeenteraadslid in Amsterdam.

Content voerde tot 2007 de naam Karina Schaapman. Schaapman is de naam van haar eerdere partner en vader van haar kinderen. Sinds haar huwelijk met de Amsterdamse schilder Eli Content voert ze in het dagelijks leven diens achternaam en Schaapman als auteursnaam.

Levensloop

Content groeide op in Leiden. Vanaf haar negende jaar werd ze deels verzorgd door haar Nederlands-Indische moeder en deels door haar stiefvader Rob Roberti (echte naam Rob Grabbijn), die directeur en eigenaar was van Circus Roberti. Toen zij dertien jaar was kreeg haar moeder …Lees verder op Wikipedia