Boek
Nederlands
Een Noorse vrouw is teruggekeerd naar haar geboortestad om voor haar moeder te zorgen. Dan komt ook haar dochter langs, die dat doorgaans niet zomaar doet.
Titel
De vogels van de hemel
Auteur
Karl Ove Knausgård
Fotograaf
Stephen Gill
Vertaler
Liesbeth Huijer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Fuglene under himmelen
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2023
86 p. : ill.
ISBN
9789044544480 (hardback)

Besprekingen

Een literaire novelle over drie generaties vrouwen in een stadje in Noorwegen.Solveig is teruggekeerd naar haar geboortestad om voor haar oude moeder te zorgen. Dan komt ook haar dochter onverwacht langs, terwijl die dat doorgaans niet zomaar doet.
 Indringend en beeldend geschreven. De vogelfoto’s vormen een contrapunt bij de tekst. Voor een breed tot literair lezerspubliek.Karl Ove Knausgård (Oslo, 1968) is een prominente Noorse schrijver. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Aust-Agder County Culture Award, de Austrian State Prize for European Literature en de Brageprijs voor fictie voor volwassenen.

Over Karl Ove Knausgård

CC BY 3.0 - Foto van/door Boberger

Karl Ove Knausgård (IPA: ˈkɑːɭ ˈuːvə ˈknæʉsˌgɔːɾ) (Oslo, 6 december 1968) is een Noorse schrijver en vertaler. Hij is vooral bekend vanwege zijn zesdelige autobiografische roman Min kamp (Mijn strijd).

Werk

De literaire carrière van Knausgård begon in 1998 toen zijn eerste boek Ute av verden gepubliceerd werd. Dit boek werd meteen gelauwerd en Knausgård ontving de Noorse Kritikerprisen. Zes jaar later, in 2004 kwam zijn tweede boek uit, En tid for alt (in het Nederlands vertaald als "Engelen vallen langzaam"). Knausgård probeert in dit boek de verhouding tussen wetenschap en godsdienst te ontdekken aan de hand van bijbelfragmenten. Voor dit boek ontving Knausgård de Sørlandets litteraturpris.

Zijn bekendste werk is de zesdelige romancyclus/autobiografie Min kamp (2009-2011). Hierin vertelt Knausgård over zijn leven en de relatie met zijn ouders en vrienden. De publicatie van het boek ging gepaard met …Lees verder op Wikipedia