Boek
Nederlands

De test voor de toverschool

Lida Dijkstra (auteur), Hanne Snel (illustrator)
+1
De test voor de toverschool
×
De test voor de toverschool De test voor de toverschool
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lily wil naar de Toverschool. Om toegelaten te worden, moet ze magische testen doen. Met gekleurde illustraties. AVI M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Sprookjesfiguren
Leesniveau
AVI M4, AVI 5
Titel
De test voor de toverschool
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Hanne Snel
Taal
Nederlands
Uitgever
Assen: Maretak, 2022
44 p. : ill.
ISBN
9789043704946 (hardback)

Besprekingen

Een nieuw avontuurlijk verhaal over het sprookjesland Sprokia. Lily wil graag naar de Toverschool. Ze moet daarvoor een toelatingstest doen. Ze krijgt een vraag van een witte raaf. Ze moet een magisch drankje onderzoeken en de weg door een doolhof vinden. Haar vrienden, de kinderen van verschillende sprookjesfiguren, helpen haar om de raadsels op te lossen. Met speelse inkt- en aquarel-illustraties in heldere kleuren. In grappige stijl geschreven, op AVI M4-niveau. Lida Dijkstra (Heerenveen, 1961) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: Sprokia*. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia