Makkelijk lezen
Meertalig

Anne Frank : in het Nederlands en in het Pools

Anne Frank vlucht in de Tweede Wereldoorlog naar Amsterdam. Ze duikt onder in het Achterhuis. Hoe zag haar leven eruit voor, tijdens en na de jaren in het Achterhuis? Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Leesniveau A1/A2. Tweetalig: Nederlands-Pools. Vanaf ca. 12 jaar.
Taalniveau
Huis van het Nederlands niveau 2
Titel
Anne Frank : in het Nederlands en in het Pools
Auteur
Marian Hoefnagel
Vertaler
Eliza Malinowska-Szacoń
Taal
Meertalig, Nederlands, Pools
Parallelle titel
Anne Frank
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, copyright 2022
113 p.
ISBN
9789086967131 (paperback)

Besprekingen

Deeltje uit de reeks 'Tweetalig'* met op de linkerpagina Nederlandse, en op de rechterpagina Poolse tekst. Verscheen eerder als eentalige Nederlandse uitgave** met leesniveau A1/A2, dus met korte zinnen en eenvoudige woorden. Het levensverhaal van Anne Frank is verdeeld over drie delen: de tijd voor het dagboek, de tijd van het dagboek en de tijd na het dagboek. Verteld wordt over haar jeugd in Duitsland, de verhuizing naar Amsterdam, het onderduiken in het Achterhuis, haar dood in Bergen-Belsen en de betekenis van haar dagboek. Daarna volgt een kort nawoord. Moeilijke woorden zijn schuingedrukt en voorzien van uitleg in de woordenlijst achterin. Er is een duidelijke letter gebruikt. Fragmenten uit 'Het Achterhuis' van Anne Frank zijn eenvoudiger gemaakt en ze staan in een kader. Indeling in korte getitelde hoofdstukjes. Uitgave in handzaam formaat met een overzichtelijke lay-out. Dit extra eenvoudig geschreven levensverhaal is geschikt voor jongeren die moeite hebben met lezen. Vanaf…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia