Makkelijk lezen
Nederlands

De belofte

Marian Hoefnagel (auteur)
In 1950 doen twee zussen een belofte aan een Mariabeeld als zij hun moeder beter maakt. In 1992 gaat een jongeman op zoek naar zijn zus. Hij krijgt te maken met deze belofte. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijk woorden.
Onderwerp
Broer-zusrelatie
Titel
De belofte
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2014
95 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086961948 (paperback)
TPL Leesboeken

Besprekingen

In het katholieke Italië, bij een Mariabeeld waarvan beweerd wordt dat zij echte tranen weent, hebben in 1950 twee zussen een belofte gedaan om de dood van hun moeder te voorkomen. Voor als de wens vervuld wordt, bedenken zij een tegenprestatie. Als hun moeder weer gezond blijkt te zijn, hangt het noodlot van de belofte hun boven het hoofd. De plot kent twee verhaallijnen, die van de twee zussen (in 1950) en die van een broer die in 1992 op zoek gaat naar zijn zus Terri in hetzelfde dorpje en zonder het te weten geconfronteerd wordt met de belofte van de twee zussen. Zijn liefde voor zijn zus is een onbereikbare liefde, met alle gevolgen van dien. Het verhaal uit de reeks 'Leeslicht' wordt in eenvoudig Nederlands verteld (leesniveau A2/1F) en is in eerste instantie bedoeld voor volwassenen met weinig leeservaring (met het keurmerk Makkelijk Lezen), maar het is ook geschikt voor jongeren in de bovenbouw van het vmbo. Het verhaal heeft weinig diepgang en de personages komen niet echt to…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties