Boek
Nederlands

BFF

+1
BFF
×
BFF BFF

BFF

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Anneke, Tanja’s vroegere verzorgster in het weeshuis, laat haar na haar overlijden een kistje na met foto’s en babyspulletjes van de MZZLmeiden. Door wat er in het kistje zit, begint Tanja plots te twijfelen of zij en de andere MZZLmeiden Hanna en Joan wel echt zussen zijn.
Onderwerp
Meerlingen
Extra onderwerp
CHI, ouders, Verliefd zijn
Titel
BFF
Auteur
Marion Van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2013
173 p.
ISBN
9789026134272 (paperback) 9789026134593 (paperback)

Besprekingen

BFF is tiende deel in de reeks ‘MZZLmeiden’ van Marion van de Coolwijk. In deze reeks volgen we het leven van drie zusjes: Joan, Hanna en Tanja. Wanneer Tanja op een dag telefoon krijgt, blijkt het geen goed nieuws te zijn. Anneke, de verzorgster van het weeshuis waar ze is opgegroeid, is ernstig ziek. Zo snel als ze kan, reist ze naar Nederland om Anneke bij te staan in het ziekenhuis. Wanneer Anneke uiteindelijk sterft, is Tanja er kapot van. Ze ontvangt na haar dood wel een kistje met spullen van vroeger, iets waarmee ze erg blij is. In het kistje zitten foto’s en babykleertjes, maar op een van de foto’s staat Anneke met een onbekende baby. Wie is de baby? En waarom zit de foto in hun kistje met persoonlijke bezittingen? Is de baby misschien een van hen en zijn ze helemaal geen zusjes? Tanja probeert het alleen uit te zoeken, tot groot ongenoegen van haar twee zussen. Ze geeft uiteindelijk toe en aanvaardt hun hulp. Samen proberen de drie zussen achter de waarheid te komen.Lees verder
Tanja, Joan en Hanna zijn een drieling die los van elkaar zijn opgegroeid en elkaar pas recent hebben leren kennen. Tanja bouwt in Londen aan haar zangcarrière. Als ze een brief krijgt waarin haar wordt verteld dat haar verzorgster uit het weeshuis waar ze opgroeide ongeneeslijk ziek is, reist ze meteen terug naar Amsterdam. Door opmerkingen van de stervende Anneke en de foto's die Tanja na haar dood erft, begint het meisje te twijfelen over haar identiteit: is zij als baby mogelijk verwisseld met de echte dochter van Anneke? De drie zusjes gaan op onderzoek uit. Een DNA-test moet uitkomst bieden. Dit is het tiende deel in de serie 'Mzzl meiden'*, een serie chicklit-achtige verhalen voor meisjes, die zich zullen spiegelen aan het wereldje waarin de drieling verkeert. Dat de zusjes heel verschillend zijn, mede door hun opvoeding in verschillende milieus, wordt in dit verhaal nog eens extra benadrukt. Zie ook www.mzzlmeiden.nl. Voor liefhebbers van soap en glamour, vanaf ca. 12 jaar.