Boek
Nederlands

Hoe voel je je, Kikker?

Max Velthuijs (naar het werk van)
+1
Hoe voel je je, Kikker?
×
Hoe voel je je, Kikker? Hoe voel je je, Kikker?

Hoe voel je je, Kikker?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Prentenboek over Kikker en zijn vriendjes waarin Kikker worstelt met zijn emoties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Gevoelens
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Hoe voel je je, Kikker? / naar Max Velthuijs
Naar het werk van
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[14] p. : ill.
ISBN
9789025880231 (hardback)

Besprekingen

Kikker en Beertje gaan op de thee bij Varkentje. Kikker wil iets moois voor haar knutselen, maar dat lukt niet zo goed. Dan krijgt hij ook nog ruzie met Beertje. Komt dat nog goed? Kleurrijk en stevig kartonboek uit de serie over Kikker en zijn vriendjes. Op elke tweede pagina staat de vraag 'Hoe voel je je kikker?' Zo leert Velthuijs kinderen nadenken over hun eigen gevoelens en maakt hij de emotionele worsteling van Kikker invoelbaar voor kinderen. Zo leren kinderen reflecteren op voor hen herkenbare situaties en emoties. De emoties volgen elkaar in een logische volgorde op. Kikker maakt het in zijn hoofd steeds wat erger, terwijl het uiteindelijk blijkt mee te vallen, en zijn vriendjes nog steeds van hem houden. Een bemoedigende boodschap voor kinderen die met dezelfde, herkenbare emoties worstelen. Fijne, zachte en nuttige bijdrage aan de ontwikkeling van emotionele intelligentie en zelfreflectie. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff voor Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia