Boek
Nederlands

Het grote Hekselien voorleesboek

An Melis (auteur)
+1
Het grote Hekselien voorleesboek
×
Het grote Hekselien voorleesboek Het grote Hekselien voorleesboek

Het grote Hekselien voorleesboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Voorleesboek over heksje Hekselien. In het eerste verhaal valt ze in haar heksenketel en moet elfje Fien ter hulp snellen. In het tweede verhaal ontfermt ze zich over een verdrietig trollenkind en in het laatste helpt ze een drakenmoeder met een gebroken vleugel.
Bevat
Titel
Het grote Hekselien voorleesboek
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
[104] p. : ill. + cd
ISBN
9789059329669 (hardback)

Besprekingen

Deze omnibus bundelt drie eerder verschenen verhalen over Hekselien. In ‘Hekselien en elfje Fien’  heeft draak Bonkie last van drakensnot. Hekselien besluit daarom om toversoep te maken, maar ook zij wordt ziek. Vervolgens moet Beertje Moes op zoek gaan naar een oplossing. In ‘Hekselien en het trollenkind’ vinden Hekselien en haar vrienden een trollenkind. Knolle is anders dan de andere trollen omdat hij proper door het leven wil gaan. Uit pure ellende is hij uit het trollendorp gevlucht, weg van alle gepest en gelach. Hekselien, Bonkie en Moes nemen het trolletje mee naar huis. De vier kunnen het goed met elkaar vinden, tot bij Knolle de heimwee toeslaat. Daarom trekken ze met vier naar het trollendorp, waar een vuurspuwende Bonkie het tij helpt te keren en Hekselien haar moraalles kan afsteken. In  Hekselien en de babydraakjes is Hekselien de redder in nood voor een gewonde moederdraak en haar kleintjes in het bos. Eerst mag niemand in de buurt van de gewonde draak komen, maa…Lees verder
Dit knusse en lieflijke prentenboek met luister-cd is een bundeling van drie verhalen over de kleine heks Hekselien en haar twee vrienden Moes en Bonkie. Zo worden Bonkie en Hekselien ziek, vinden ze op een dag een trollenkind in het bos en heeft een moederdraak haar vleugel gebroken. De verhalen (eerder afzonderlijk verschenen als prentenboek met uitklapplaten in de Hekselien-reeks) zijn geschreven en geïllustreerd door An Melis, die ook de zang en de vertelling doet op de cd. Het boek is bestemd voor kleuters, dient ter ontspanning en kan zowel ’s avonds voor het slapen als overdag gelezen worden. Het is zeer geschikt om voor te lezen en, door het niet al te kinderlijke taalgebruik, ook goed om oudere kinderen zelf te laten ontdekken. De verhalen zijn aangenaam, soms ook spannend, met fantasierijke en vrolijke illustraties die echt passen bij het sprookjesachtige karakter. Op de cd maakt de muziek van Koen Van Biesen het verhaal compleet: rustgevende muziek, vrolijke deuntjes en een…Lees verder

Het grote Hekselien voorleesboek

Dit voorleesboek bevat drie verhalen die helemaal kunnen beluisterd worden op de bijhorende cd.
'Hekselien en elfje Fien': Hekselien woont samen met Moes en Bonkie, de draak, aan de rand van het bos. Bonkie is ziek, hij heeft drakensnot. Hekselien en Moes gaan hem goed verzorgen. Bonkie heeft echter al zijn kleur verloren en Hekselien besluit een toversoepje te maken, want Bonkie hoest en proest alles overhoop. Hekselien laat allerlei spullen verdwijnen in de grote soepketel maar valt bij het proeven er zelf in. Ze komt er helemaal blauw en doodziek uit gekropen. Hoe moet dit nu verder?
'Hekselien en het trollenkind': Tijdens het paddestoelen zoeken in het bos zien Bonkie, Hekselien en Moes een vreemde plant staan. Bonkie trekt eraan maar het is geen plant, wel de staart van een trollenkind. Het trollenkind was weggelopen, raakte verdwaald en kroop onder een hoop bladeren. Hij heet Knolle en wil doodgraag eens een bad nemen. Hekselien neemt het kind mee en laat hem een lek…Lees verder

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia