Boek
Nederlands

Bahar Bizar

Michael De Cock (auteur), Arevik D'Or (illustrator)
+1
Bahar Bizar
×
Bahar Bizar Bahar Bizar
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bahar (ik-peroon) gaat naar een nieuwe school. Daar vertellen alle kinderen iets over hun ouders. Bahar vertelt over haar twee moeders en verzint dat een van hen een beroemde rockster is. Maar nu wil de klas dat haar moeder komt optreden! Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Ouders, Schoolleven
Titel
Bahar Bizar
Auteur
Michael De Cock
Illustrator
Arevik D'Or
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022 | Andere uitgaven
91 p. : ill.
ISBN
9789045126654 (hardback)

Besprekingen

Bahar (ik-persoon) gaat naar een nieuwe school. Daar maakt ze kennis met juf Katrien en haar klasgenoten. Voordat er in de klas gesproken wordt over wat je later wilt worden, moeten de kinderen vertellen wat hun ouders doen. Bahar zegt dat ze geen vader heeft maar wel twee moeders. Ze vertelt ook dat de ene moeder een wereldberoemde rockster is. De klas reageert uitbundig en wil heel graag dat haar moeder een drumsolo komt spelen. Maar nu heeft Bahar een probleem. Het was een smoesje van haar om indruk te maken op haar nieuwe klasgenoten. Hoewel mama Sophie drumles heeft is ze zeker niet beroemd. Hoe vertelt Bahar dit nu thuis? Vlot lezend verhaal met toegankelijk taalgebruik over vriendschap en wat je later wilt worden. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel. De uitgave is voorzien van veel zwart-wittekeningen van de diverse klas, die goed bij de tekst aansluiten. Aantrekkelijke omslagillustratie in meerkleurendruk. De Vlaamse auteur schreef vele kinderboeken, waaronder de serie over …Lees verder

Over Michael De Cock

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur en theatermaker. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristoff Verbist in Thuis, die hij speelde van 1997 tot 2001.

Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, Spoed en Witse. Hij had ook een gastrol in de politieserie Aspe

In 2006 werd Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen. In 2015 behaalde hij voor Veldslag om een hart een Boekenleeuw.

In september 2016 volgde hij Jan Goossens op als hoofd van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Hij wordt ook de voorzitter van filmfestival MOOOV na de editie van 2015.

In 2016 speelde hij een van de hoofdrollen in fictieserie De 16.