Boek
Engels

Lies

Michael Grant (auteur)
In de reeks:
Gone; 3
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De kinderen in Perdido Beach krijgen het steeds moeilijker. Er is geen elektriciteit en het eten raakt op. Hun 15-jarige leider weet niet meer wie hij kan vertrouwen.
Titel
Lies
Auteur
Michael Grant 1954-
Taal
Engels
Uitgever
London: Egmont, 2010
471 p.
ISBN
9781405254304 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Sinds vier maanden zijn de circa 330 kinderen uit Perdido Beach in Californië ingesloten in een luchtbel, de FAYZ, waarin niemand ouder dan 15 kan leven. Ze merken al snel dat ze volwassenen nodig hebben, maar kunnen hen niet bereiken. De rustige Sam Temple (15) wordt mede om zijn magische krachten gekozen als leider, maar hij moet wel erg veel problemen oplossen. Er is geen elektriciteit, te weinig water en voedsel, dat bovendien wordt bedreigd door wormen met tanden. Omdat de kinderen muteren, staan twee groepen tegenover elkaar. Sams grootste probleem is dat de tijd weg tikt en hij niet meer weet of hij zijn vriendin Astrid en anderen kan vertrouwen, want om te overleven vertellen veel jongeren leugens. Dit derde van een zesdelige serie voor tieners volgt op 'Hunger'*. Dit levendige deel is spannend door een opnieuw goed uitgedacht verhaal, waarin in hoog tempo veel gebeurt en dat opvallend goede dialogen heeft. Omslagfoto in kleur met jongen en meisje. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Michael Grant

Michael Grant (Los Angeles, 26 juli 1954) is een Amerikaans schrijver. Hij is medebedenker en coauteur van de boekenreeksen Animorphs en Everworld, maar in Nederland en België is hij bekend door zijn serie Gone.

Michael Grant groeide op in een militair gezin en bezocht 10 scholen in 5 staten, alsmede 3 scholen in Frankrijk. Als volwassene werd hij schrijver, voor een deel omdat "het een van de weinige banen was die hem niet zou binden aan een specifieke locatie". De achterflap van een van zijn boeken vermeldt: "Hij woont in Californië met zijn vrouw, Katherine Applegate, en hun twee kinderen, en veel te veel huisdieren." Begin 2009 verscheen het vervolg op Gone, getiteld Honger. In 2010 kwam het derde deel in de serie uit onder de titel Leugens. Ook het vierde boek, Plaag, is al verschenen. Het vijfde deel in de reeks, Angst, verscheen in België en Nederland in september 2012. Het zesde boek, Licht, versch…Lees verder op Wikipedia