Boek
Nederlands

Onmogelijke natuurkunde : alles wat niet onmogelijk is, moet uiteindelijk gebeuren

Michio Kaku (auteur)
+1
Onmogelijke natuurkunde : alles wat niet onmogelijk is, moet uiteindelijk gebeuren
×
Onmogelijke natuurkunde : alles wat niet onmogelijk is, moet uiteindelijk gebeuren Onmogelijke natuurkunde : alles wat niet onmogelijk is, moet uiteindelijk gebeuren

Onmogelijke natuurkunde : alles wat niet onmogelijk is, moet uiteindelijk gebeuren

Een verkenning van wat mogelijk is volgens de wetten van de natuurkunde rond tijdreizen, teleportatie, wapenschilden, onzichtbaarheid en andere sciencefictionideee͏̈n.
Titel
Onmogelijke natuurkunde : alles wat niet onmogelijk is, moet uiteindelijk gebeuren
Auteur
Michio Kaku
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Physics of the impossible
Uitgever
Amsterdam: Pearson Education Benelux, 2008
XVIII, 270 p.
ISBN
9789043015387

Besprekingen

In sciencefictionfilms en verhalen wordt wat onmogelijk is of lijkt volgens de wetten van techniek en wetenschap realistisch voorgesteld. De absolute onmogelijkheid ervan gaat theoretisch-fysicus Kaku in dit boek systematisch na. Hij laat in deel I zien dat raketschilden, teleportatie, antimateriemotoren niet in strijd zijn met de wetten van de natuurkunde. In deel II dat tijdmachines en reizen-sneller-dan-licht op zich niet onmogelijk, maar wel verre toekomst zijn. Als enige absolute onmogelijkheden resteren het perpetuum mobile en helderziendheid in deel III. De combinatie van wetenschapsgeschiedenis en filosofie met verhalen uit fantasy en sciencefiction resulteert in een leesbare futuristische verkenning. Een interessante populair-wetenschappelijke studie over toekomstige wetenschap en techniek, ook omdat er nauwelijks Nederlandstalige boeken zijn op dit gebied. Natuurwetenschappelijke voorkennis op het niveau van vwo-6 en kennis van fantasy en sciencefictionliteratuur is gewenst…Lees verder

Over Michio Kaku

Michio Kaku (San Jose (Californië), 24 januari 1947) is een Amerikaanse futuroloog en theoretisch natuurkundige, gespecialiseerd in de snaartheorie. Hij is een popularisator van de wetenschap, gastheer van 2 radioprogramma's en een auteur. Dr. Kaku is hoogleraar Theoretische Natuurkunde aan het City College of New York.

Jeugd en opleiding

Kaku werd geboren in San Jose in de staat Californië. Zijn ouders waren Japanse immigranten. Kaku speelde schaak met het schaakteam van Cubberley High School in Palo Alto in de vroege jaren 1960. Op de National Science Fair in Albuquerque, New Mexico, trok hij de aandacht van de natuurkundige Edward Teller. Kaku studeerde cum laude af aan Harvard-universiteit, met een BS graad in 1968. Hij werkte in het Berkeley Radiation Laboratory van de Universiteit van Californië, Berkeley en ontving een Ph.D. in 1972.

Lees verder op Wikipedia