Boek
Nederlands

Reis naar de toekomst : het leven in het jaar 2100

Michio Kaku (auteur)
+1
Reis naar de toekomst : het leven in het jaar 2100
×
Reis naar de toekomst : het leven in het jaar 2100 Reis naar de toekomst : het leven in het jaar 2100

Reis naar de toekomst : het leven in het jaar 2100

Prognose van allerlei toekomstige ontwikkelingen op technisch en maatschappelijk gebied en van het dagelijks leven in het jaar 2100.
Extra onderwerp
Toekomstvisies
Titel
Reis naar de toekomst : het leven in het jaar 2100
Auteur
Michio Kaku
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Physics of the future : how science will shape human destiny and our daily lives by the year 2100
Editie
2
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2012
XVI, 463 p.
ISBN
9789046811283 (paperback)

Besprekingen

Voorspellen is moeilijk, vooral als het gaat om de verre toekomst. Het beste wat je kunt doen, is trends onderzoeken en vragen stellen. Michio Kaku is daarvoor bij uitstek gekwalificeerd. Als hoogleraar theoretische fysica in New York kent hij het vak, als tv-host en presentator kent hij de mensen. En bovendien kan hij schrijven, zoals blijkt uit zijn vele columns en populair-wetenschappelijke boeken. Ook dit boek over de toekomst leest als een trein. Kaku beschrijft de ontwikkelingen binnen natuurwetenschap en technologie die wij in de komende eeuw kunnen verwachten. Hij richt zich daarbij met name op computers, kunstmatige intelligentie, biotechnologie, nanotechnologie, energie, ruimtevaart en welvaart. En hij sluit af met een korte fantasie over het dagelijks leven in het jaar 2100. Met noten, literatuurlijst en index.

Over Michio Kaku

Michio Kaku (San Jose (Californië), 24 januari 1947) is een Amerikaanse futuroloog en theoretisch natuurkundige, gespecialiseerd in de snaartheorie. Hij is een popularisator van de wetenschap, gastheer van 2 radioprogramma's en een auteur. Dr. Kaku is hoogleraar Theoretische Natuurkunde aan het City College of New York.

Jeugd en opleiding

Kaku werd geboren in San Jose in de staat Californië. Zijn ouders waren Japanse immigranten. Kaku speelde schaak met het schaakteam van Cubberley High School in Palo Alto in de vroege jaren 1960. Op de National Science Fair in Albuquerque, New Mexico, trok hij de aandacht van de natuurkundige Edward Teller. Kaku studeerde cum laude af aan Harvard-universiteit, met een BS graad in 1968. Hij werkte in het Berkeley Radiation Laboratory van de Universiteit van Californië, Berkeley en ontving een Ph.D. in 1972.

Lees verder op Wikipedia