Boek
Nederlands

Tuinieren in potten

Modeste Herwig (auteur)

Tuinieren in potten

Tips en ideeën voor creatief tuinieren in potten voor balkon en dakterras of als aanvulling voor een bloemrijke tuin, patio of terras, met plantbeschrijvingen.
Onderwerp
Kuipplanten
Titel
Tuinieren in potten
Auteur
Modeste Herwig
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Terra, 2018
208 p. : ill.
ISBN
9789089897589 (paperback)

Besprekingen

Een (kleine) buitenruimte kunnen verrijken met groen maakt blij. Potten met planten, bloeiend, geurend of met mooi bladgroen. Een deskundige groenauteur en -fotograaf laat zien hoe veelzijdig en creatief tuinieren in potten kan zijn. En dat niet alleen voor een balkon of dakterras, maar ook als aanvulling voor een bloemrijke tuin, patio of terras. Ze laat zien hoe een pottenborder is op te bouwen, welke verzorging nodig is en ze geeft talrijke voorbeeldcombinaties van mixbeplanting. Met klimplanten, zomerbloeiers, grassen, waterplanten, eenjarigen en eetbare planten. Het overgrote deel bestaat uit plantbeschrijvingen ingedeeld naar soort met korte omschrijving, duidelijke symbolen en foto. Ze sluit af met een overzichtelijke plantenlijst met wetenschappelijke en Nederlandse naamgeving en de belangrijkste kenmerken. Een fijne en inspirerende gids voor iedereen die meer wil doen met planten in potten.

Over Modeste Herwig

Modeste Herwig (Leiden, 18 augustus 1963) is een Nederlands schrijver, tuinfotograaf en tuinontwerper.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een groene familie; de geschiedenis van de familie Herwig als hoveniers gaat terug naar 1700. Haar grootvader A.J. Herwig schreef boeken, verzorgde een radiorubriek en artikelen in onder andere Margriet. Herwigs vader is Rob Herwig, fotograaf, schrijver van tuinboeken.

Ze groeide op in Lunteren op de boerderij Nieuw Zeggelaar. Op ongeveer 3 hectaren omliggend land, legde haar vader borders en twaalf siertuinen aan, die voor publiek waren opengesteld. Herwig was acht jaar werkzaam in deze modeltuinen. Op 15-jarige leeftijd begon ze met het fotograferen van bloemen en tuinen.

Carrière

Herwig levert advies over tuinontwerp, beplantingsplannen en plantendatabases. Ook geeft ze le…Lees verder op Wikipedia